תוספים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/08/2014 | 22:32 | מאת: מאור

האם עדיף לקחת B12 חומצה פולית ביחד או בנפרד? כמה זמן עד לבדיקת דם? חולה אי ספיקת כליות. בנוסף, סידן, ציטראט או ויטה קל? בציטראט זה מינון של 250 מ"ג, ויטה 600 מ"ג. ובאיזה שעות כדאי לקחת?

12/08/2014 | 09:18 | מאת: דנה ויינר

שלום מאור, ראשית, תוספים לאנשים עם אי ספיקת כליות חייבים להנתן בייעוץ רופא ודיאטנית נפרולוגית, ולא כי כתוב או המלצה כללית, כי המינונים שונים. B12 עדיף לקחת מתחת ללשון ורק אם יש חסר. חומצה פולית המינונים עומדים על 1 מ"ג ליממה 3 פעמים בשבוע. ושוב, לא תמיד בבדיקה רואים חסר. לגבי סידן, מאוד מורכבות ההמלצות לסידן וויטמין D בשל מורכבות המחלה, ולכן יש לקבל המלצה כתובה מנפרולוג. בברכה,דנה

12/08/2014 | 16:42 | מאת: מאור

הרופאה אמרה לו לקחת כי חסר לו. השאלה - האם לקחת מציצה של B12 ביחד עם חומצה פולית, או אותם בנפרד. אם בנפרד, עדיף באותו רגע? לגבי סידן, הוא צריך כי יש לו אוסטו,השאלה היא מה עדיף ובאיזה מינונים. כמו כן חומצה פולית לפי מה שאמרת אפשר 400 מיקרוגרם ביום לא?

מנהלי פורום תזונה קלינית