עודף מגנזיום בדם אצל קשישה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/10/2002 | 09:54 | מאת: נורית

בבדיקות הדם נמצא עודף מגנזיום החורג בהרבה מהנורמה. כיצד ניתן להפחית את רמת המגנזיום. מאילו מזונות להימנע היא מטופלת בכדורים לאנגינה פקטוריס ולקוצב לב כמו דימיטון, דיגוקסין, אלדקטון, פוזיד- להוצאת נוזלים, אוקסאר... [האם הם גורמים לתופעה??] האם העודף הנ"ל עלול לגרום לתופעות של בלבול בחשיבה ולפגיעה בזיכרון. תודה מראש

27/10/2002 | 13:22 | מאת: דנה ויינר

נוירת שלום, לפני שאוכל לענות על שאלתך אבקש ממך מס' פרטים : האם תפקודי הכליה תקינים, כיצד מוזנת והאם ישנה אפשרות כי היא מקבלת תוספת מגנזיום דרך הוריד או בתרופות אחרות, האם יש תרופות אחרות שלא ציינת ? דנה

27/10/2002 | 19:23 | מאת: נורית

לא ידועה בעיה של כליות אך מאחר והיא נוטלת פוזיד להוצאת הנוזלים בגלל אי ספיקת לב, יתכן שהכליה אינה מתפקדת היטב... היא מקבלת מגוון תרופות ללב ואותם בלבד [מונוקורד, פוזיד, דיגוקסין, דימיטון, אוקסאר, אלדקטון] ובנוסף- נוטלת מולטיויטמין של צנטרום להשלמת ' התזונה, ביוזמתנו. רב תודות לך מראש נוריתדנה ויינר כתב/ה: > > נוירת שלום, > > לפני שאוכל לענות על שאלתך אבקש ממך מס' פרטים : > > האם תפקודי הכליה תקינים, כיצד מוזנת והאם ישנה אפשרות כי היא > מקבלת תוספת מגנזיום דרך הוריד או בתרופות אחרות, האם יש תרופות > אחרות שלא ציינת ? > > דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית