מיגרנה קשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/10/2002 | 10:28 | מאת: רויטל

אני בת 25 וחצי. יש לי בעית מיגרנה קשה. היתה לי בעיה עם בלוטת התריס (תת פעילות) שהסתדרה עם שינוי בהרגלי אכילה. בצבא לא הייתי אוכלת הרבה וחילוף החומרים שלי השתנה והתחילו לי מיגרנות. יש לי מספר שאלות: 1. יש לי כאבים נוראים כל פעם שאני אוכלת שוקלד, גבינה צהובה/ מותכת לכאבי ראש ודברי מתיקה למינם(ולכן אני לא צורכת סוכר כלל, מה לעשות? 2. יש לי כאבי בטן שאשר אני אוכלת לחם לבן , איטריות . אבל כאשר אני אוכלת לחם מחיטה מלאה אני מקיאה, מה לעשות? 3. בשבועיים האחרונים היו לי כאבי ראש נוראים ואין לי חשק לאכול כלל. אני שותה תה ומים ולוקחת כדורי רוקסט לכאבי הראש באישור רופאה. ואוכלת תירס / תפוחי אדמה שמרגיע לי את הקיבה. האם יש דרך לגלות אם יש לי רגישות למאכלים מסוימים. ואיזה תחליפים יש להם? רק הוסיף שאני לא אוכלת בכלל: בשר עוף ביציים פרי הדר ואת רוב הירקות פרט לירקות הירוקים. האם אפשר לקבל תפריט בסיסי. כל פעם שהלכתי לדיאטניות הם נותנים לי דיאטות מכילות מאכלים שני לא אוכלת ואני לא מסוגלת לעמוד בהן. משקלי כיום נע בין 50-52 ק"ג על מטר 67.5. אין לי בעיה אם המשקל אבל יש לי בטן נפוחה, אפילו שאני עושה כפיפות בטן וספורט באופן קבוע. האם זה יכול להיות משתיה מרובה של מים. אני שותה בערך 15-18 כוסות מים פרט לתה. אודה על תשובתך.

15/10/2002 | 19:47 | מאת: ליטל להב

שלום רויטל שאלת מספר שאלות ואני אנסה לענות לך אחת אחת א. בנושא המיגרנות. אני מניחה כי מדובר במיגרנות שאובחנו ככאלה ע"י רופא נוירולוג. מיגרנה היא בעיה גנטית, כאשר גורמים סביבתיים עלולים להיות הטריגר לתחילת התקף. מדובר למשל בחשיפה מוגברת לאור ולחום, , שינויים הורמונאליים (למשל בזמן מחזור), עודף שינה וחוסר שינה, חשיפה לחומרים כימיים וריחות (אדי דלק או עשן סיגריות וכו'). ישנם אכן גורמים תזונתיים שאובחנו כטריגרים למיגרנות ובינהם שוקולד, גבינה צהובה , אלכוהול, ויינות, בעיקר יין אדום. היות ואת מצליחה לקשר בין אלה ובין ההתקפים, הדרך הטובה ביותר היא להמנע מכל גורם שכזה. 2. בלוטת התריס: אני לא יודעת מה בדיוק קרה שם, אך אני שמחה שתת הפעילות אינה ממשיכה, וכי את מאוזנת. גם משקלך תקין. יחד עם זאת, אם היתה בעיה פעם של תפקודי בלוטת התריס, יש לשוב ולבדוק את פעילותה ותפקודה מפעם לפעם. 3.במשך שבועיים את סובלת מכאבי ראש?! האם הם מיגרנה או או tension ? אין צורך לסבול ואת כאבי הראש שלך יש לאבחן!! למיגרנות יש היום טיפולים יעילים ביותר ע"י תרופות ממשפחת הטריפטנים (אימיטרקס, נרמיג, ריזלט, זומיג וכדומה). אם מדובר בכאבי tension שימוש מוגבר במשכחי כאבים עלול להביא להתמכרות המתבטאת בכאבי ראש כרוניים!! מכאן שלדעתי את חייבת ללכת לנוירולוג, שיתן אבחנה וטיפול נאותים. 4. בנוגע לדיאטות, אני מבינה שאת בתוך התחום. קיימת דרך למצוא רגישויות ואלרגיות למזון. אחד הדברים שעושים הוא דיאטת אלמינציה. מתחילים מתפריט מאוד בסיסי המורכב ממזונות היפואלרגניים, ומוסיפים בהדרגה כל פעם קבוצת מזון אחרת שיכולה להיות בעייתית. קיימות גם שיטות אחרות, ואם יש חשד שהועלה לגבי אלרגיה יש לפנות לאלרגולוג, והוא יפנה אותך במקרה הצורך לגסטרו. אין באפשרותי לכתוב לך כאן תפריט. רק עצה נוספת על מה שכבר נתתי. נניח שכתבה לך הדיאטנית משהו שאינך אוהבת לאכול, מדוע שלא תאמרי לה זאת בצורה ברורה? ככה אולי יש סיכוי למצוא משהו שיהיה מקובל על שתיכן. תמיד יש אפשרות למצב שכזה... אני מאחלת לך בהצלחה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית