תזונה לאחר הרחבות וושט וניתוח מיוטומיה של הוושט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/05/2012 | 06:50 | מאת: יוסף אלי

דר יקרה שלום רב. אני פונה אלייך לאחר מצב של תסכול וייאוש רב. לפני כמעט שנה אובחנתי כחולה באכלזיה. לאחר 2 ניסיונות הרחבת וושט עי בלון ( פעם ראשונה 30 ממ ופעם שנייה 35 ממ) שלא עזרו הופנייתי לניתוח מיוטומיה של הוושט. לאחר הניתוח עברתי שוב את כל הבדיקות כאשר האבחנה היא שעדיין יש היצרות של הוושט. בוצע שוב ניסיון הרחבה עי בלון בקוטר מינימלי של 15 ממ על מנת לבחון האם הייתה זו היצרות חד פעמית לאחר הניתוח או שמה משהו אחר. לאחר ההרחבה הנל לא חל שום שינויי במצב. מבחינת תזונה יש לי בעיה של מעבר של אוכל מוצק כגון: כל מוצרי הבצק, מאפים לחם פסטה וכדומה. אוכל רך יותר אמנם עובר אך מורגש בכאב המעבר שלו והמצב הוא שלאחר כל ארוחה או אפילו תוך כדי אני נעזר בנוזלים כדי לפתוח את הסתימה. הרופא המליץ על ניסיון הרחבה מקסימלי (40 ממ) ואם הוא יכשל אז יאלצו לנתח אותי שוב על מנת לבדוק מה הבעיה. הייתי רוצה לחשוב שישנה איזה שהיא תזונה שתוכל להקל עלי ושאוכל לאכול כמו בן אדם ולהימנע מניתוחים נוספים. אודה לך מקרב לב אם תוכלי לסייע לי במציאת תזונה שכזאת... בתודה מראש והערכה רבה... יוסף אלי

11/05/2012 | 10:44 | מאת: דנה ויינר

שלום יוסף אלי, לצערי תזונה לא תמיד יכולה לטפל בבעיה אלא לשפר את המצב הקים עד שינוי. ניכר כי המזון שלך צריך להגיע בצורה מרוסקת, עדיף במרקם פודינג רך- זה יכול לכלול גבינות, ירקות, פירות, בשר ועוד. אך עדיין צריך להיות במרקם בלנדר, והכי חשוב, אם אינך מסוגל ללעוס מספר רב של פעמים, לא לנסות לאכול מזון מוצק שמקשה עליך. הייתי ממליצה להשתמש בהעשרות ובתוספי מזון, להמנע מצב של תת תזונה או חסרים תזונתיים. כמו כן, חשוב לחלק את הארוחות ל-8-9 ביום, קטנות , צפופות ומרוכזות מבחינה קלורית, וכן לפנות לדיאטנית להמשך טיפול. לצערי, ככל הנראה לא תוכל להמנע מתהליך הרחבה נוסף ו/או ניתוח, כי התופעה פוגעת מאוד באיכות חייך ואף יכולה להיות מסוכנת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית