תל אביב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2012 | 17:30 | מאת: עתליה ברירת

שלום, כל חיי אני סובלת מעצירות ברמה כלשהי - שרק כל שלושה ימים בערך אני מצליחה לתת צואה, ובשלב זה היא גם בדרך כלל עבה וקשה וזה לא נעים. חוץ מזה, בשנים האחרונות שמתי לב שיש לי גם הרבה גזים, הרבה יורת מלאחרים, ואני פשוט מפליצה הרבה, יחסית. גם אמא שלי ככה, אצלה זה החמיר בשנים האחרונות והיא עשתה בדיקות רגישות לגלוטן ולקטוז ונמצא שהיא רגישה קצת לזה וקצת לזה, לא יודעת כמה עזר לה הניסיון להפסיק עם הרכיבים התזונתיים האלה. בכל מקרה, אני בת 30, אני אוכלת יחסית מעט מוצרי חלב ומוצרי מאפה וגלוטן, לפעמים כן, אבל לפעמים עוברים ימים בלי, לא אוכלת בשר כמעט, משתדלת לאכול בריא ומגוון אבל זה לא עוזר. דייסת שיבולת שועל/מוזלי ושזיפים ומיץ עגבניות כן מעוררים אצלי בדרך כלל יציאות, ואכילה סדירה של שלושת הדברים האלה יום יום כן עוזרת, אבל כמה אפשר לאכול את זה? אז עכשיו, אחרי שקצת חפרתי, השאלה שלי היא אם יכול להיות שיש רגישויות לכל מיני מזונות, מלבד לקטוז וגלוטן, שעשויים להיות הסיבה ואז כדאי לי לעשות בדיקת רגישויות למזונות מגוונים (בדיקת דם?) וגם בלי קשר אם כדאי לי לעשות בדיקה לרגישות ללקטוז וגלוטן? כלומר האם אלרגיה או "רגישות" יכולות להתבטא בגזים ועצירות? אנייודעת שברפואה לא נחשב עצירות אם עושים כל שלושה ימים, אבל אני ממש מרגישה רוב הזמן מעיים גדושים ולא פועלים. מצטערת על הסגנון הארוך המון תודה מראש על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2012 | 06:36 | מאת: דנה ויינר

שלום עתליה, את ענית לעצמך בשאלה. את רואה שכאשר את צורכת מזונות עתירי סיבים תזונתיים יש פעילות תקינה. אני לא חושבת שיש לך רגישות כלשהי, ורגישויות כמו לקטוז, לא עושות עצירות,אלא להפך. אני מציעה שתפני לדיאטן בקופת החולים ותבנו ביחד הרגלי תזונה וחיים חדשים שיוכלו לשפר את מצבך, כולל הקפדה על סוג הסיבים, שתיה מרובה ופעילות גופנית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית