תזונה נכונה והקשר שלה להתאוששות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/12/2011 | 04:11 | מאת: אלעד גורפינקל

שלום. שמי אלעד ואני מעסה ספורט ויועץ כושר ברשת מועדוני כושר גדולה במרכז.אני סטודנט לספורט-תרפיה ושיקום ולאחרונה התחלתי יותר להבחין בתופעה שללקוחות רבים קשה להתאושש מטיפול או אימון כושר אישי ..החלטתי לחקור את העיניין ,כהרגלי ולאחר כמה נבירות במאמרים נוצרה אצלי ההשערה כי חלק מלקוחותיי מצויים תחת חוסר סדר מוחלט בהקנמיית הרגלי תזונה נכונים (למרות שבשאלון הבריאות שאני ממלא רובם הגדול לא מודה בכך) . אני כותב בימים אלה מאמר באתר האינטרנט שלי אודות הקשר בין תזונה נכונה ומאוזנת לכושר ההתאוששות של האדם. הייתי מעוניין לקבל הסבר מתומצת להאטה שבהתאוששות אדם המקפיד על תפריט תזונה מאוזן לעומת אדם נטול סדר אכילה, האם המתאושש ה"מאוזן תזונתית" מקל על התאוששות גופו? אלו תהליכם בגוף נפגמים והפרת הסדר הזה ? אשמח לקבל גם חומר אמפירי. בתודה מראש.

18/12/2011 | 16:14 | מאת: דנה ויינר

שלום אלעד, הואיל ואיני מומחית בתחום זה, אפנה אותך לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט שם הדיאטנית איילת ויינשטיין תוכל לעזור לך. http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=268 בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית