דחוף !

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/07/2002 | 14:32 | מאת: רוני

שלום אחי בן 18 וחצי מתגייס לצבא ביום שני הקרוב (יחידה קרבית ) . בבדיקות דם שגרתיות התגלו אצלו הממצאים הבאים : wbc 5.7 4.4-12 rbc 4.62 4.4-6 hgb 13 12-18 hct 39.7 41-52 mcv 85.9 77-99 mch 28.1 26-34 mchc 32.7 31-37 plt 210 100-400 mpv 7.3 7-11 macro % 0.3 0-2.5 micro % 0.8 0-6 hypo % 0.7 0-6 vitamin b12 248 160-670 ferritin 11 25-260 transferrin 309 200-360 רוב הערכים שלו נמצאים בגבול התחתון של הנורמה או מתחתיו .הבנתי שמשמעות הדברים הם חוסר בברזל. מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצבו? הוא עומד לפני מאמץ פיזי רב בצבא , ואי יכולת להגיע לרופא טוב או לתזונאית. מניסיוני שלי האוכל בצבא לא תורם לשיפור ערכי הברזל בדם (אלא להפך ). חשוב להוסיף שהוא צמחוני - לא אוכל בשר ודגים אך מרבה באכילת ביצים ומוצרי חלב.

24/07/2002 | 14:33 | מאת: רוני

שכחתי לציין שבעבר המליצו לו להרבות באכילת ביצים עקב כולסטרול נמוך.

רוני שלום! על פי התוצאות ששלחת, נראה שלא מדובר רק במחסור בברזל אלא גם רמות נמוכות (עדיין בתחום אבל נמוכות) של ויטמין B12 אשר מחסור בו גם גורם לאנמיה. צמחונות לא עוזרת לשיפור המצב כי המזונות העשירים במרכיבים אלה (ואשר מבטיחים ספיגה מקסימלית לדם) מקורם בחי וכנראה שצריכת הביצים ומוצרי החלב אינה מספקת. לפי דעתי לקראת הצבא כדאי להחליט להתחיל לאכול גם בשר ובכל מקרה להתחיל לקחת תוספים (עדיף שרופא יחליט על מינונים). כמו כן רצוי לחזור על הבדיקות כל כמה חודשים. לגבי תוספים של ויטמינים ומינרלים חשוב לזכור שהם לא יהיו יעילים כאשר אין צריכה מספקת של קלוריות, חלבונים ושומנים. לא ציינת את משקלו של אחיך, האם סה"כ אוכל בכמויות טובות השומרות אותו במשקל תקין. בכל מקרה, יש אפשרות לאחר תקופה מסויימת בצבא גם להגיע לדיאטנית. צריך לבקש הפניה מרופא היחידה והוא שוקל כל מקרה לגופו. בהצלחה וגיוס נעים נועה

25/07/2002 | 10:46 | מאת: חן

אנשים שלא אוכלים מספיק מבחינה כמותית או איכותית הם אנשים שזקוקים לתוספי ויטמינים ומינרלים, אבל ויטמינים ומינרלים לא יעילים כאשר אין צריכה מספקת של קלוריות. זהו לא מעגל סגור שקשה לצאת ממנו ?

29/07/2002 | 02:22 | מאת: רוני

תודה על התשובה המקיפה. מכל מיני סיבות לא הצלחנו לדבר עם רופא המשפחה. בהתיעצות עם הרוקחת בבית המרקחת היא המליצה לנו על מוצר חדש שנקרא :liquid chlorophyll של חברת nature's sunshine. הרוקחת המליצה על מוצר זה מכיוון שאין לא תופעות לוואי על מערכת העיכול. אם אתן מכירות את המוצר אודה לכן אם תענו לי על מספר שאלות : האם זה נכון שהמוצר לא גורם לעצירות או שלשול ? האם המוצר יעיל לבעיה של אח שלי ? האם יש לו תופעות לוואי שהרוקחת לא ציינה לפנינו ? תודה מראש רוני

מנהלי פורום תזונה קלינית