דיאטה וגלולות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/06/2002 | 22:14 | מאת: שירי

אני בת 29 גובהי 1.63 ומשקלי 58 ק"ג. אני עושה פעילות גופנית קבועה 3 פעמים בשבוע זה כולל ספינינג, שיעורי עיצוב וחדר כושר. אני משתדלת להקפיד על תזונה בריאה ללא שומנים ובכל זאת לא מצליחה להשיל 3 ק"ג בסה" (הצרת היקפים)! אני נוטלת גם גלולות מסוג מיקרודיול ולדעתי עודף המשקל הוא צבירת נוזלים עקב הגלולות ובצקות על הרגליים. האם יש איזשהי תזונה מסויימת או שאולי כדאי לקחת תקופה כדורים משתנים כדי "לשחרר" נוזלים אלה? או אולי בכלל כדאי לי לפנות לתזונאית ספורט לייעוץ שהרי איך זה ייתכן ששום דבר שאני עושה לא משפיע עליי.

13/06/2002 | 11:56 | מאת: ליטל להב

שלום שירי כמובן שאין לי דרך לדעת מה מקורם של 3 הק"ג המציקים. תתכן מאוד צבירת נוזלים על רקע שימוש בגלולות. יש היום גלולות חדשות וכדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלך. על שאלתך לגבי תרופות משתנות, כמובן שאין לי כל סמכות לענות. לא נראה לי שיתנו לך טיפול כזה אלא אם כן יש לחץ דם גבוה או משהו דומה. דיאטנית ספורט היא גם כן לא הכתובת הנכונה לדעתי. אולי מאמן הכושר יוכל להרכיב לך תכנית אימונים מתאימה. דרך אגב, לפעמים פשוט אפשר לחיות בשלום גם עם "עודף" של 3 ק"ג. בברכה ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית