הליכה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2002 | 13:04 | מאת: עדי

רציתי לדעת האם הליכה ביום מסויים למשך שעה למשל וביום שלאחריו לא ללכת כלל, זה כמו ללכת בכל אחד מן הימים חצי שעה? (השאלה נובעת כי ראיתי שממליצים כאן ללכת כ-חצי שעה ביום, ואם זה לא מסתדר אני רוצה לדעת האם ניתן לשלב זמן של כמה ימים ליום אחד ובשאר הימים לא לעשות פעילות והאם זה יתן את אותה התוצאה) תודה

עדי שלום! פעילות גופנית חשובה ותורמת לגוף וגם לנפש. יש חשיבות בהגדרת המטרה - שיפור סיבולת לב ריאה, שריפת קלוריות, או אולי פשוט הנאה ושיחרור. בכדי להשיג ירידה במשקל (מתמדת) על ידי פעילות גופנית חשוב לעשותה בהתמדה. יש משמעות לפעילות יומיומית בכך שהגוף מגיב לה באופן של שיפור הדופק והנשימה, חיזוק השרירים ועלייה בכושר. כך ניתן בהדרגה להגביר המהירות או המרחק ולהשיג גם תוצאות משמעותיות יותר בהפחתת המשקל. התהליך שתיארתי יהיה נכון כאשר עושים פעילות כל יום או כל יומיים. כאשר עושים הפסקה בפעילות יותר מ - 48 שעות, הגוף מתחיל ל"שכוח" את ההישגים שרכש. אם אעשה הליכה של 3 שעות אבל רק פעם בשבוע, בכל פעם זה יהיה לי קשה ואסבול מהתכווציות שרירים וקוצר נשימה. לעומת זאת אם אלך 3 פעמים בשבוע כל פעם שעה, אני אחוש בשיפור הגופני מפעם לפעם ואז אם פעם בחודש אנסה מאמץ של 3 שעות הליכה, הגוף שלי יוכל להתמודד טוב עם מאמץ זה. נועה

05/05/2002 | 15:48 | מאת: עדי

למטרה של שמירה על מישקל האם זה אפשרי במקום חצי שעה כל יום לעשות פעילות רק יומיים בשבוע למשל? (עקב אורח חיים די מגביל)

מנהלי פורום תזונה קלינית