ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/01/2013 | 22:45 | מאת: שאלה

שלום בן משפחית בן 76. לאחרונה בגלל ממצאים בסי טי שלג רורות בעצמות, PSA גבוה ובדיקה רקטית החל בטיפול הורמונאלי למיגור סרטן הערמונית. אמור היה עלבור ביופסיה אבל האורולוג שקיבל לידיו את הממצאים מהסיטי אמר ברור שיש לו סרטן ערמונית עם גרורות, רשם התחלת טיפול וביטל את הביופסיה בגלל שהוא כאוב, מבוגר ובגלל תמונת העצמות. אונקולוגים שהתייעצתי איתם אמרו שביופסיה הכרחית לא לטיפול ואל לאבחנה אבל חשובה. הבנתי שהיא חשובה מסיבה אחת בעיקר - לטיפולים נסיוניים בעתיד. בגלל שהחל את הטיפול ההורמונאלי לא מזמן הבנית שעדיין אין השפעה על הגידול וניתן לבצע ביופסיה (כך הוסבר לי עי אונקולוג). אני תוהה כמה זה עלול לסכן אותו כרגע? הוא נוטל אספירין, אחרי ארוע מוחי שעבר השנה, במצב כללי לא טוב אבל גם לא רע. מתניד בהליכן. בגלל הטיפול ההורמונלי יש גם תופעות לךוואי של עייפות, לחץ דם גבוה ולא מאוזן עדיין, והבנתי שגם קרישיות יתר בדם וסכנה ללב. אני מנסה להבין דבר פשוט - איך להחליט האם להתעקש על ביופסיה או לא.

רופא אורולוג חכם בעל ניסיון יוכל להמליץ לך על הטיפול ההורמומלי ללא ביופסיה בגילו ולאור מצבו הרפואי הכללי. נראה לי שבחרת ברופא נכון. בהצלחה .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת