שאלה על חשש לסרטן בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

16/01/2002 | 21:09 | מאת: קובי

אני בן 52 בעקבות ירידה דראסטית במשקל עשיתי ct בטן ואגן שהיה תקין מלבד ערמונית מוגדלת עשיתי אולטרה סאונד ערמונית מרקם אחיד ,לא בולטת בריצפת השלפוחית גודל הערמונית 4.4x3.4x4.5 נפח 36 סמ"ק הרופא נתן לי לעשות בדיקת PSA אין עדיין תוצאות שאלתי האים בבדיקת CT או אולטרה סאונד אפשר לראות גידול בערמונית ,תודה מראש על תשובתך

16/01/2002 | 21:38 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יענה: הבדיקה היחידה ששוללת (או מאששת) סרטן הערמונית היא ביאופסיה, כלומר בדיקה היסטולוגית של דגימות הנלקחות מהערמונית בזמן אולטרסאונד רקטלי. אני לא יודע אצל איזה רופא אתה מטופל אבל אם הוא לא אורולוג, כדאי שתעשה תור אצל אורולוג מומחה לנושא הערמונית. המקרים של גברים שחלו בסרטן הערמונית לא היו מלווים בירידה דרסטית במשקל. אם מותר לי לומר שאם היציאות שלך לא סדירות כדאי לך לבדוק גם לכוון גסטרו אנטרולוגיה. הרופא בודאי יפרט לך איזה בדיקות עוד כדאי לעשות. הגודל של הערמונית כמו שתארת לא אומר כלום. אצל אחוז גדול מאד של גברים יש ערמונית מוגדלת בגיל מעל 50 שנה.

17/01/2002 | 05:07 | מאת: קובי

דני תודה לך על תשובתך אמתין לתוצאות בדיקת הPSA את הבדיקה הנ"ל נתן לי רופא אורולוג .הייתי אצלו בגלל אבן קטנה בכיליה ואז בגלל ערמונית מוגדלת הוא נתן לי את בדיקת PSA מבחינת הירידה במשקל עשיתי בדיקות של הקיבה ,גסטרוקופיה ,קולונסקופיה בדיקת פסאג של המעי הדק והכל תקין.

21/01/2002 | 19:52 | מאת: קובי

בהמשך לשאלתי הקודמת עשיתי בדיקת PSA תוצאה 2.44 האם זה שולל גידול ממאיר בערמונית?

22/01/2002 | 08:29 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כפי שאתה בודאי יודע בינתיים, תוצאה זו של PSA והבדיקות האחרות של הערמונית מצביעות על כך שהבעיה במקום אחר. החשש של סרטן הערמונית תמיד מתחבא באיזה מקום ברקע בגלל השכיחות הגבוהה של המחלה, אבל את הסיבה לירידה הדרסטית במשקל, לפי עניות דעתי הלא מקצועית, יש לחפש במקום אחר. מענין, לא מבחינה אורולוגית, אם הירידה במשקל נובעת מאובדן תאבון או הפרעות בעיכול או שהרגלי האכילה שלך השתנו. אני שואל מפני שאצלי היתה תופעה כזאת כשירדתי מ 76 קג ל 71 במשך כמה חדשים, אבל אני יודע את הסיבה (הפרעה בבליעה עקב "בקע" בושט) והצלחתי ליצב את המשקל ברמה החדשה. הצד הטוב שאני שוב יכול ללבוש מכנסיים יפים מלפני שנים אחדות שכמעט זרקתי. (הה הה הה) אני עוד יודע על תופעת ירידה במשקל עקב פעילות יתר של בלוטת התריס, אבל אז היית אולי מרגיש עליה בדופק ועצבנות יתירה. בכל אופן במקומך הייתי מתיעץ גם עם אנדוקרינולוג מומחה. אני מניח שעשית גם בדיקות להעמסת סוכר, כדי לשלול אחת מתופעות הסוכרת. אולי תעלה את הבעיה שלך בפורום רפואת משפחה. אולי לרופא המנחה פורום זה יהיו עוד רעיונות.

23/01/2002 | 00:18 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לקובי שלום מעבר לבדיקת הדם חשובה גם בדיקה רקטלית של האורולוג. ד"ר אריאלי

22/01/2002 | 23:34 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לקובי שלום אם אתה שואל על סרטן הערמונית רק דם ל- PSA + בדיקה רקטלית יכולים לתת את החשד הראשוני לסרטן. CT/ US יכולים להראות סוגי סרטן אחרים כמו כליה או שלפוחית . ד"ר אריאלי

23/01/2002 | 05:52 | מאת: קובי

תודה לכם על תשובותיכם.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת