טיפול באמצעות HIFU

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

22/10/2007 | 15:39 | מאת: מוני

שלום, אובחנתי בסרטן הערמונית. להלן הנתונים: , PSA = 3.8 ‘סמ"ק TRUS = 20 - -- --- למרבית הפליאה כשביצעתי בדיקה חוזרת 6 שבועות אחרי הביופסיה, הPSA ירד ל 2.51, כשההבדל היחיד פרט לביופסיה הוא שתיה מרובה של מיץ עגבניות ונטילת פרוסטמד כל זה החל כשבועיים לפני הבדיקה החוזרת. מחר אבצע בדיקה נוספת. ביצעתי ביופסיה, 12 מדגמים: בצד ימין: נתגלה gleason בדרגה (3+3)6 ב-5 דגימות : כ50-60% ב-2 ופחות מ 5% ביתר. קיימת preneural invasion in one core supported by ck-903 negative immunition AND level sections. צד שמאל: beginning prostatic tissues portions of seminal vescicles identified AND free revision of 45501/07 confirmed the previous diagnosis המלצת הרופא המטפל: הרופא שלי המליץ לי על כריתה מלאה תוך שמירה על עצבי הזיקפה (Nerve Sparing) כפתרון רדיקאלי הנדרש במצב זה. ולא על ברכיתרפיה או הקרנה. לא הזכיר שיטות אחרות שזה עתה קראתי עליהם כמו hifu ובוודאי לא רפואה אלטרנטיבית שאני כלל לא חסיד שלה. שמעתי על ברכיתרפיה וקראתי בפורומים. פתרון זה "מצא חן בעיני" בתחילה . דע עקא שאני קורא כאן על כאבי תופת במתן שתן, ותופעות לוואי אחרות לתקופות ממושכות. אני בן 60 וחיי כאדם צעיר מאוד, עם שני ילדים קטנים (וגם נכדים) וגם מתרועע באופן קבוע עם אישה צעירונת, ולכן חשוב לי מאוד לשמור על איכות חיי. התחלתי לחקור מה הפתרונות בנושא ולהלן מה שהעליתי בחכתי באמצעות האינטרנט ושיחות: 1. לטיפול כירורגי רדיקאלי יש תופעות לואי של אימפוטנציה ודליפת שתן בשיעורים הגבוהים ביותר גם אם מבצעים nerve sparing. זה הטיפול שהומלץ ע"י האורולוג שלי וגם ע"י רופאה שאמרה לי ש-HIFU זו התאבדות. 2. טיפולים בהקרנות, הקפאה, כימו לא מצאו חן בעיני. גם ברכיטרפיה לא מצאה חן בעיני אחרי שקראתי על שני אנשים שסבלו קשות מאוד בעקבות הטיפול. בתחילת התהליך, ממש "נדלקתי" על ברכי. קראתי גם שיש חשש לתזוזה של שתלי ה"אורז" בתוך הערמונית ובכך גרימת נזקים. 3. התכנסתי לטיפול באמצעות hifu : נפגשתי עם שני רופאים המטפלים בשיטה זו והתכתבתי עם עוד שני רופאים. אחד מהם - באנגליה הציע לי לעבור hemi ablation, אבל לא נראה לי שאלך על זה מכיוון שזה חדשני ביותר ואינני רוצה לקחת על עצמי את הסיכון הכרוך בכך, אם כי בהתחלה נדלקתי. הסיכון נובע מזה ש"מה יקרה אם בכ"ז יש תא אחד שיתרבה בצד השלא הושמד?" 4. ברור לי שה- HIFU עדיין "ניסיוני" ושטרם אושר ע"י ה-FDA ושיש כיום תהליך לאשררו. 5. ידוע לי מתוך מעט סטטיסטיקות וברירת המוץ מהתבן שתופעות הלוואי של HIFU הן הכי פחות חמורות. כ"כ שזהו salavage therapy לטפולים אחרים כולל לעצמו. UFI וכן שניתן לבצע כמעט כל טיפול אחר במקרה של כשלון. 6. כ"כ מצאתי שרמת ה- PSA אחרי 1,3,5 שנים איננה יותר גרועה משל טיפולים אחרים. ברור לי שבשיטה זו כמו גם ביתר השיטות חלו שיפורים ניכרים במהלך הזמן, וייתכן מאוד שבשיטה זו חלו השיפורים המשמעותיים ביותר. 7. קיימות שתי טכניקות HIFU, האחת נהוגה גם בארץ SB500 והשנייה Ablatherm בשימוש נרחב יותר בעולם. השוויתי בין השתיים וזו הנהוגה בארץ SB500 נראית עם פחות side effects אולם עם מעט מאוד ניסיון בעולם. בארץ בוצעו רק כ-20 טיפולים - שוחחתי עם אחד מהמטופלים שהיה מאוד מרוצה., הטיפול נעשה בעבודה משותפת on line עם מישהו טכני בארה"ב. 8. למרות שב- HIFU אצטרך להכניס את היד עמוק לכיס, זה לא מטריד אותי כלל. 9/ קראתי ים של מאמרים, כולל מהפורום של פרופ' מצקין, קראתי גם את המאמר הבא: http://www.prostate-cancer.org/education/novelthr/Chinn_TransrectalHIFU.html אשר לדעתי מסכם ממש כפי שאני סיכמתי את הממצאים ממקורות שונים ומגיע למסקנות דומות שה- HIFU הוא העתיד בטיפול בסרטן הערמונית בגודל מסויים. אינני רוצה לחשוד שלכותבים שונים יש אינטרסים כספיים, אני מעדיף לחשוב שזה נובע מתוך אינטגריטי מקצועי. הלבטים שלי: 1. האם אני צודק שהטיפול באמצעות HIFU עדיף במצבי הקליני ולנוכח שיקולי? 2. אם כן, האם באמצעות המכשיר האמריקאי sb500 או ה- Ablatherm 3. האם לבצע בארץ כשהניסיון עד כה הוא עם כ- 20 מטופלים בלבד או במקום אחר שהניסיון בו עם כ- 200 מטופלים.

23/10/2007 | 18:24 | מאת: נועם

מוני שלום עבור לאתר של ד"ר אריאלי סרטן הערמונית סביר להניח שתקבל תשובה מהר יותר

23/10/2007 | 23:43 | מאת: מוני

נועם, תודה, אעבור לשם מחר. הבעייה שלי היא שיש לי מידע כללי "אובייקטיבי" בטונות. אני מעוניין להתייחסות אלי באן ספציפי. בין יתר הדברים שהנחתי הוא שבבדיקות באמצעות sb500 חלו שיפורים בתוך המכשיר וכן שתוצאות מסויימות - ישנות מתייחסות לדור הקודם sb200 ולכן אם ננטרל את ההיסטוריה אזי התוצאות צריכות להיות מצויינות.

24/10/2007 | 22:02 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למוני שלום לנוכח הממצאים בביופסיה והעובדה שאתה מציין שיש לך בת זוג צעירה ונושא יחסי המין חשובים לך , אכן אני חושב שזה פתרון טוב עבורך אם אין לך בעייה כספית. המכשיר שמשתמשים בארץ הוא המשוכלל יותר ולא נצפו עד כה ( ברוך השם ) שום נזקים למטופלים בו, כפי שקרה בעבר עם מכשירים פחות משוכללים. המטפלים בארץ קיבלו את הנסיון בחו"ל ורק אז החלו להשתמש בשיטה בארץ. עד כמה שידוע לי בינתיים התוצאות מעולות , פרט למקרה אחד שמראש היה בעייתי ועם הנסיון שהצטבר יתכן שלא היה מתאים מראש לטיפול זה. אני חושב שבהחלט הצוות בארץ מעולה ומאד מסור ולא נופל במאומה מהמטפלים ב-HIFU בחו"ל . אם אתה מעוניין בנושא ניתן להפגיש אותך עם המומחים בתחום , מבל שזה מחייב אותך כמובן לבחור דווקא בשיטה זו. אם אתה מעוניים בפגישה עם המומחים תוכל להעזר במתנתדבי העמותה בטל' / תא קולי 08-8660672 או 08-8660673 ד"ר אריאלי

24/10/2007 | 22:34 | מאת: דנידין

איזו שליטה בחומר!!!! איך מוני יודע על השיפורים במכונות החדשות? היכן זה כתוב והיכן מתפרסם????? נראה לי שנציגי החברה מנצלים במה זו לפרסום!!! כאחד שקשור בצורה עקיפה לטיפולים האלטרנטיביים אני ממליץ לקוראים לבחון ברצינות את שיטת ההקפאה,שיטה שמקובלת בארצות הברית עם FDA והחזרי ביטוחים רפואיים, שיטת ה- HIFU ותיקה מאוד בשוק והיצרנים מיחזרו את הטיפול מטיפול בחסימה לטיפול בסרטן. התוצאות טובות אך עוד חזון למועד, הטיפולים מבוצעים באירופה ובישראל בלבד

24/10/2007 | 23:31 | מאת: מוני

לדר' אריאלי , תודה על האישרור. אכן,כבר נפגשתי עם הצוות בארץ והתרשמתי עמוקות מהם. ידוע לי גם על המקרה הראשון שלא הצליח כ"כ למרות שבוצע ע"י פרופסור Uchida והסיבה שהוא הגיע ככל הנראה עם Gleason יותר גבוה מהמדידה הראשונית. על רקע זה הם מבקשים בצדק ובמידת הזהירות את הביופסיה לביצוע בדיקה חוזרת במכון אחר לפני הטיפול. אני מעוניין בטיפול הזה, ראיתי את הסטיסטיקות המעטות שיש, אבל בהיותי איש High tech אני לא יכול להרשות לעצמי רק לדבר על זה ולא לממש את זה. אני משוכנע גם שלו ניתן היה לבצע סטטיסטיקה על הטיפולים בשנה האחרונה ולבצע אקסטרפולציה לעתיד, התוצאות היו אפילו טובות יותר שכן נעשו שיפורים במוצר, בתכנה ונצבר ניסיון רב יותר. מאחר שכסף איננו בעייה עבורי, (למרות שאינני אוהב לשלם "על דבר של מה בכך"), אני כמעט סגור על טיפול בחו"ל. במקביל, הוצע לי לבצע Hemi Ablaion ע"י Dr. Mark Emberton ואני לא מעוניין בו מחשש שיש גרורות באיזור השני. הם מבצעים עשרות ביופסיות ע"מ לוודא, אבל, לא שווה לי הסיכון. אני מבין שהטיפול עוש הNerve Sparing בהצלחה, ואין לי יותר צורך בזרע. בכל מקרה אפנה לאנשים בטלפון שמסרת להתייעצות נוספת. חבל שיש מספר רופאים בארץ שטרם קיבלו את ה"חינוך" הראוי בנושא ויש להם עמדה נחרצת ומוחלטת נגד ה-HIFU. לדעתי המידע שלהם הוא חלקי ואם קיים הוא מבוסס על הממוצע שהתפרסם כתוצאה משני המכשירים שעה שה-SB500 נראה לי עם תוצאות טובות יותר וגם ככל הנראה, אני אומר זאת בזהירות רבה, כרוך בשיקולים כספיים שכן תחום ההתמחות לשהם שונה. אדווח לכם על ההמשך. אני מאוד אופטימי, לוקח את העניין כפרוייקט לכל דבר. שוב תודה, מוני

25/10/2007 | 18:25 | מאת: מוני

היום נתקלתי הבהודעה מוקדמת, לא פורמאלית, שמכבי לא תשתתף במימון הטיפול למרות שאני מבוטח מגן זהב. האם יש כאן מישהו שקיבל כיסוי מקופ"ח כל שהיא / חב' ביטוח עם כיסוי דומה? נראה לי שאצטרך לפתוח חזית חדשה.

11/11/2007 | 20:43 | מאת: מוני

טוב, מצאתי את מסמכי מכבי המציינים מתי אני זכאי לקבל את התשלום עבור הוצאות לטיפול/ ניתוח בחו"ל. אני מכין להם את החומר והם יצטרכו לבלוע את הצפרדע. כל החיים אתה משלם ביטוחים וביטוחים משלימים, וכשמגיע רגע המת, הם מתחמקים מתשלום.

28/10/2007 | 18:19 | מאת: מוני

שלום, אני מעוניין לבצע בדיקות נוספות כמו CT MRI , ע"מ לוודא במאת האחוזים שאין לי כל גרורות. האם יש סיבה מדוע הרופא שלי לא מבקש את הבדיקה? האם בגלל שזה עולה כסף לקו"ח? כסף לא מעניין אותי, אני משלם מס הכנסה כמו עשרים מורים ביחד (ואולי יותר אבל זו לא חכמה). תודה, מוני

11/11/2007 | 20:56 | מאת: מוני

ביצעתי מחקר מעמיק ארוך ומתסכל מאוד. מצאתי סימוכין חזקים כי יש לשיטת הטיפול הזו - המוגבלת לאלו שהם בדרגה התחלתית וכו' יתרונות רבים שהוכחו מחקרית. השיטה עברה אופטימיזציה, המכשירים שודרגו למכשירים חדשים, נצבר ניסיון בטיפול, מה לעשות ומה לא לעשות וכו'. להלן מאמר מתוך ויקיפדיה. המאמר הזה הושתל ע"י יצרן המוצר אולם המחקר נעשה ע"י אחד המובילים בעולם בתחום: יפני בשם ד"ר Uchida. יש מחקר נוסף המבצע Hemi Ablation - קרי השמדה של חצי מהערמונית בלבד, המראה תוצאות מדהימות עוד יותר, אבל אני לא מעוניין בהשמדת חצי אלא בטיפול HIFU עם Nerve Sapring/ להלן ציטוט מהמחקר העכשווי: http://en.wikipedia.org/wiki/Prostate_cancer The ability to focus the ultrasonic waves leads to a relatively low occurrence of both incontinence AND impotence. (0.6% AND 0-20%, respectively)[79] According to international studies, when compared to other procedures, HIFU has a high success rate with a reduced risk of side effects. Studies using the Sonablate 500 HIFU machine have shown that 94% of patients with a pretreatment PSA (Prostate Specific Antigen) of less than 10 g/ml were cancer-free after three years.[80] However, many studies of HIFU were performed by manufacturers of HIFU devices, OR members of manufacturers' advisory panels.[81] לגבי תוצאות ה- Cancer Free הן דומות לתוצאות של ניתוח רדיקאלי. לגבי תוצאות זקפה ושתן, טובות בסדר גודל בהשוואה לניתוח רדיקאלי. במקרה של כשל ב- HIFU ניתן לחזור על הטיפול. זה גם טיפול Salvage אחרי כשלונות של טיפולים אחרים. אזהרה: אינני רופא אלא חולה וכל מה שאני מציין כאן אלו מסקנותי האישיות. כל הקורא צריך ללמוד בכוחות עצמו ולהחליט מה טוב לו.

27/09/2008 | 23:11 | מאת: יועכ

האם יש טיפול בסרטן השד?

07/02/2009 | 07:21 | מאת: רמי

היי מוני האם עברת את הטיפול בHIFU ואם כן האם אפשר לקבל ממך אינפורמציה ? תודה מראש רמי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת