שעות מועדפות לנטילת קסטרל

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/10/2007 | 11:08 | מאת: צבי

שלום, מישהו אולי יודע מדוע צריך לקחת קסטרל בצהריים ולא לפני השינה?-הכדור הזה גורם לי חולשה, סחרחורות וקצת כאבי ראש. (התחלתי לקחת אותו מזה שבוע ימים) תודה לכל משיב

02/10/2007 | 17:19 | מאת: יעקב

לצבי שלום. כל התרופות ממשפחת חוסמי אלפא מורידות את לחץ הדם וגורמות לתופעות הלוואי שיש לך. סחרחורת, ( בעיקר כאשר קמים משכיבה לעמידה או כאשר מתכופפים ומתרוממים) וחולשה. תופעות אלו חולפות כעבור זמן קצר כאשר הגוף מתרגל לתרופה. בדרך כלל מומלץ לקחת את התרופה בערב, לפני השינה.אין שום סיבה לקחת קסטרל דווקא בצהרים אלא אם אתה נוטל בנוסף גם תרופות אחרות שהשילוב ביניהם אינו רצוי . מצורף קישור למידע על קסטרל. http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=335 אריכות ימים בבריאות. יעקב.

02/10/2007 | 17:34 | מאת: צבי

יעקב תודה על תשובתך. ד"ר אריאלי כתב לי כאן ב- 1.10 לקחת את התרופה בצהריים ולשאלתי מדוע, לא נעניתי על ידו. לכן הפניתי את שאלתי לפורום. כרגע,נאלצתי להפסיק לקיחת התרופה בגלל השפעה קיצונית על מצבי הגופני(חולשה רצינית,סחרחורות,קשיי נשימה....) .אני אדם בריא בדר"כ. אולי נמצא תרופה מקבילה, עם פחות תופעות לוואי. חג שמח.

06/10/2007 | 13:21 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לצבי בוקר טוב האם אתה מקבל תרופות נוספות ?לפעמים הוספת הקסטרל מצריכה הפסקת תרופות אחרות או הורדת המינון שלהן כדי שלא תהיה ירידת יתר בל"ד. מעבר לזה האם מדדת את ל"ד כדי לוודא שאין ירידה בל"ד מעבר לסביר?? אם אין קשר לתרופות אחרות ובכל זאת יש ת. לוואי אולי עדיף לשנות את הטיפול ולקבל למשל אומניק( אחרי ארוחת בוקר). לא חל איסור לקבל את הקרסטרל לפני השינה. פשוט הספיגה שלו טובה יותר עם אוכל ולכן גם פעילותו טובה יותר אם נוטלים אחרי ארוחת צהריים. אבל יש כאלו שטוב להם לקחת לפני השינה ואין בזה נזק אם זה ממזער את ת. הלוואי. ד"ר אריאלי

09/10/2007 | 07:51 | מאת: צבי

ד"ר אריאלי, אני מאוד מודה לך על התייחסותך. אינני מקבל כל תרופה נוספת, למעט תוספים שונים. אני אפנה לרופא המשפחה לברר את פשר ההשפעה הקיצונית של נטילת קסטרל.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת