כריתת ערמונית בגישה לפרוסקופית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/01/2002 | 23:23 | מאת: דר" פז אורולוג בכיר

לכבוד קהל הפורום: השיטה הניתוחית הלפרוסקופית שוכללה בשנים האחרונות. השיטה הלפרוסקופית מתבססת על יצירת פתחים קטנים בדופן הבטן, דרכם ניתן להכניס מכשירים עדינים להסתכלות ולביצוע הניתוח. היתרונות הגדולים של שיטה זאת הם רמת כאב הרבה יותר נמוכה מאשר בשיטה הפתוחה (הכאב נעלם יום יומיים לאחר הניתוח!) והחלמה יותר מהירה. כעת קיימים מספר מרכזים באירופה (בגרמניה ובצרפת) ובארה"ב שבהם מרבית הניתוחים האורולוגיים מתבצעים בשיטה זאת. קיים כבר ניסיון רב לגבי ניתוחים לפרוסקופים כגון: כריתת כליה, תיקון הצרות במוצא הכליה, כריתת ערמונית עקב סרטן הערמונית, ניתוחים לטיפול בדליפת שתן אצל נשים, ניתוח וריקוצלה עקב עקרות אצל גברים, ניתוחים לפרוסקופים אצל ילדים ואחרים. כעת ישנה בשורה טובה גם למטופלים הישראלים! חזרתי ארצה לאחר השתלמות אינטנסיבית וממושכת באחד המרכזים המובילים בגרמניה בלפרוסקופיה בתחום האורולוגיה, שכללה ביצוע מספר רב מהניתוחים שהזכרתי קודם. לכן, הנני מתכוון להציע לקהל החולים, שסובלים מהמחלות שהזכרתי קודם לעבור את הניתוחים האלו בשטה הלפרוסקופית על מנת להפחית את הסבל לאחר הניתוח. אשמח למסור יותר פרטים למעוניינים. הטל:988869-053

08/01/2002 | 09:52 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דר' פז היקר. לעניות דעתי כדאי שתעביר את המסר החשוב שלך לאורולוגים בישראל. הקהל הפוטנציאלי בפורומים מצומצם מאד, וכמעט כולו אנשים שצריכים מידע באופן אקוטי. בין כך אנחנו בדעה שכל מידע שיקבלו מהאינטרנט, הם צריכים לקחת לרופא המטפל ולקבל את חוות דעתו. אם תוכל להרצות על השיטה הלפרוסקופית בכנסים של אורולוגים בארץ (חבל שפספסת את הכנס שהיה לא מזמן) זה יועיל ליותר אנשים. אני גם מקוה שאתה מדריך מנתחים נוספים בשיטה זו כך שלא תשאר הכתובת היחידה בארץ. יישר כוח.

08/01/2002 | 23:57 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני ד"ר פז זה עתה חזר ארצה. מישהו רציני צריך להתחיל בעשייה. אל תזלזל בכח שלנו להעביר מידע. בעתיד עוד נשמע רבות על ההצלחות של ד"ר פז בכנסים ובכל מיני הזדמנויות. לילה טוב ד"ר אריאלי

08/01/2002 | 23:54 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לד"ר פז לכבוד הוא לנו שאתה כותב בפורום שלנו. מאחל לך בהצלחה גם בארץ עם השיטה החדשה. לילה טוב ד"ר אריאלי

10/01/2002 | 22:09 | מאת: דר" פז אורולוג בכיר

לדר" אריאלי שלום: תודה רבה על התמיכה הלבבית שלך. אנו נבצע מספר ניתוחים לפרוסקופים לכריתת ערמונית ולכריתת כליה בעוד כשבועים והנך מוזמן לבוא למחלקתנו בברזילי לצפות בניתוחים. דר" פז

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת