דלקת כרונית של האורטרה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

19/11/2001 | 15:56 | מאת: אזרח מודאג

דלקת כרונית של האורטרה ד"נ שלום רב, אני חייל בן 22 , בריא בד"כ, הסובל זה למעלה משנה מ-N.S.U.. מחולל המחלה לא אותר מעולם – לא בבדיקות השתן ולא במשטחים שנלקחו מן ההפרשה עצמה. האבחנה בוצעה על-סמך תלונותי בלבד: הפרשות שקופות, דיסאוריה חמורה (לעיתים עד כדי טיפטוף), תחושת חוסר נוחות לאורך האורטרה וכאבים בבטן התחתונה לאחר מגע מיני. טופלתי בעבר באזיתרומיצין (גרם אחד במנה בודדת דרך הפה) ובמינוציקלין (250 מ"ג * 2 /D למשך 20 יום) - אך ללא הועיל. לאחרונה גברה תכיפות ההפרשות והופיעה רגישות מעל המפשעה, ללא חום או צמרמורות, ובבדיקה האחרונה ( לפני שבועיים) שלל האורולוג חשד לאורכיטיס. כמו כן הופיע כאב עמום ברום הבטן ובמתניים, ומחשש לפגיעה בדרכי השתן העליונות ביצעתי בדיקות נוספות, וגם הן העלו ערכים תקינים: סרולוגיה לקלמידיה = שלילית. שתן לכללית ומיקרוסקופ = בלא ממצאים פתלוגיים. שתן לתרבית = עקרה. U.S. כליות ודרכי שתן = בגדר הנורמה. במהלך חיי הקצרים הייתי מעורב בסך הכל בשלוש מערכות יחסים, כולן ארוכות יחסית (הראשונה בגיל 17). שתי חברותי האחרונות ביצעו אף הן את כל הבדיקות מחשש שהן סובלות ממופע א-סימפטומטי של הדלקת – אך גם כאן התשובות היו שליליות. באשר לחברתי הראשונה (כרגע החשודה היחידה), ובכן, הקשר עימה נותק כליל לפני שנה וחצי, וככל הידוע לי , היא שוהה כעת בחו"ל. מעבר לאמור לעיל, לא קיימתי יחסי מין עם אף אשה נוספת. על כל פנים שאלותי הן כדלהלן: 1.) האם ייתכן שהסימפטומים הופיעו זמן רב כ"כ מן ההדבקה (למעלה משנתיים!)? 2.) האם, בהתחשב בתוצאות הבדיקות שביצעו שתי חברותי האחרונות, ייתכן שאינני מדבק? 3.) האם את\ה מכיר פתרון לבעייה עצמה, או שמא נגזר עלי לחיות עימה? 4.) האם מותר לי לתרום דם? בתודה מראש, אזרח מודאג.

20/11/2001 | 00:18 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאזרח המודאג לא הזכרת בדיקה לזיוה שנעשית על זכוכית . זה דבר ראשון שחייבים להוציא מהחשבון. טיפול אנטיביוטי של חודש-חודש וחצי של טריביד/ ציפרוגיס+דוקסילין יכולים לפתור את הבעיה. אצל נשים יותר קשה לבודד את החיידק, עדיף שימוש בקונדום גם עבורך וגם עבור בנות הזוג שלך. לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם תרומת דם. אם זה מתריד אותך אולי כדאי לבצע בדיקת דם לאיידס או סיפיליס. זריקה חד פעמית של רוצפין יכולה להוות פתרון.-תתייעץ עם אורולוג או רופא עור ומין ד"ר אריאלי

20/11/2001 | 10:19 | מאת: אזרח מודאג

ד"נ, רציתי להודות לך על התשובה המהירה. התייעצתי עם האורולוג שטיפל בי, ולטענתו אין טעם להמשיך בטיפול התרופתי בהעדר אבחנה קלינית המבוססת על בדיקות מעבדה. הוא טוען שיתכן כי אין מדובר בדלקת על רקע זיהומי. אתה מכיר תופעה כזו? לתשובתך אודה, האזרח המודאג.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת