סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

28/09/2001 | 00:15 | מאת: שואלת

בעלי בן 49, לפני כשנה וחי התגלה אצלו גידול ממאיר בכיס השתן שהורד בהצלחה מרובה. מאז עבר בדיקה נוספת ואין עדות לגידול. מאידך הפרוסטה גדלה מאוד ולאחר אולטראסאונד עבור ביופסיה ונתקלה תשובה של תאים ממאירים. אנו ממתינים לבדיקת המיפוי עצמות ובדיקת ה- CT מאחר והיינו כל הזמן במעקב אורולוגי אנו תקווה שהכל אכן יהיה מקומי. שאלתי לפיכך: לפי קביעת הרפא בכל מקרה יש לנתח מאחר והפרוסטטה מאוד גדולה מעל 7.5 היינו רוצים לדעת בבקשה מה הסיכונים בניתוח במיוחד בגיל צעיר ומה ההשלכות שיכולות להיות בעקבות הניתוח. האם יש אפשרות במידה ואין גרורות לניתוח בלייזר? ואם הגידול אכן לא נושא גרורות האם כדאי טיפול תרופתי הורמונלי כפי שהוצע ע"י הרופא נשמח לקבל דעה נוספת. תודה מראש וגמר חתימה טובה

29/09/2001 | 18:33 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשואלת שלום אכן שאלתך מעניינת ביותר. קודם כל יש לברר את הסוג ההיסטולוגי של התאים הממאירים בערמונית. לרוב בערמונית הגידול היינו מסוג ADENOCARCINOMA. לעתים נדירות ביותר הוא יכול להיות מסוג T.C.C כמו גידולים של כיס השתן. כדאי מאד שתשאלי את האורולוג שלו בקשר לכך.אם הגידול מהסוג הנדיר(TCC) ממילא לא יגיב לשום טיפול הורמונלי. לעניות דעתי , גבר צעיר כמו בעלך יהנה בעקר מניתוח כריתה ראדיקלית של הערמונית במידה ובדיקות ההדמייה יראו על מחלה מקומית בלבד. הסיכונים בניתוח זה הם סיכונים הניתוחיים הקשורים בהרדמה כללית ולרוב יש אבוד דם רב בניתוחים אלו המצריך לרוב מתן מספר מנות דם. לאחר ההחלמה מהניתוח יכולה להופיע בעיה בזיקפה(ישנם מספר פתרונות לבעיה זו), חסר שפיכת זרע כמובן, או אבוד שתן במידה זו או אחרת. אשמח אם תבדקי את החלק הראשון של תשובתי ותעדכני אותי בהמשך. מאחל לבעלך החלמה מלאה ולך כוח לתמוך בו. אשמח מאד אם תצטרפו שניכם לקבוצת התמיכה שלנו. שבוע טוב. ד"ר אריאלי

02/10/2001 | 01:01 | מאת: שואלת

ד"ר אריאלי שלום רב לך תודה על התייחסותך הרצינית לשאלתי. התאים הם מסוג ADENOCAARCNOMA ושאלתי האם הניתוח המומלץ הוא כריתה מלאה ואיזה סוג ניתוח מומלץ, אכן מאחר ובעלי בן 49 האם הפתרון הוא כריתה מלאה? או אפשרות להקפאה או טיפול הורמונלי כמובן יש לקחת בחשבון שלפני שנה וחצי עבור ניתוח להסרת גידול מכיס השתן ואנו לא רוצים לקחת שום סיכון בריאותי לעתיד. שאלה נוספת לתופעלת דליפת השתן לאחר הניתוח האם ניתן לטפל בה במידה ותהיה? כמו-כן הייתי רוצה לקבל אינפורמציה לגבי קבוצת התמיכה היכן נמצאת ואיך ניתן להצטרף? אך הייתי רוצה לדעת את הגיל הממוצע בקבוצה האם יש בני גילנו? בימים אלו אנ ממתינים לפיענוח של מיפוי עצמות ותוצאות של CT. אנו תקווה שתוצאות אלו יהיו טובות מאחר ולפני שנה בבדיקה US רקטאלית לא היו ממצאים שנתגלו השנה. אנו מודים לך מאוד על התשובות והתמיכה . מאחלים לך ולכל משתתפי הפורום חג שמח ושנת בריאות.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת