עצירת שתן לאחר ניתוח (לא אורולוגי)

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/06/2004 | 18:42 | מאת: מנחם

שלום רב, מאז הניתוח לפני כחודשיים ועד היום יש לי עצירת שתן ואני משתמש בקטטר. יש לי ערמונית מוגדלת עוד לפני הניתוח (לקחתי אומניק) אך ללא סימפטומים מיוחדים בעבר. טיפול תרופתי חדש בקסטרל לא פתר את הבעיה. האורולוגים ממליצים על ניתוח לכריתת הערמונית. מאחר וקראתי במאמרים באינטרנט שעלולה להיות, בנוסף להגדלה של הערמונית, גם בעיה עצבית בהטלת השתן עקב חומרי הרדמה ותרופות אחרות בניתוח, שאלתי היא- איך הניתוח אמור לפתור את בעייתי. תודה - מנחם

13/06/2004 | 22:04 | מאת: רון

מנחם חבל על הזמן , אם תוך מספר שבועות לא נגמלת מהקטטר חפש לך אורולוג מומחה בניתוחי ערמונית בשיטה אנדוסקופית ותשכח מהקטטר. בהצלחה אגב איזה ניתוח גרם לאצירת שתן ?

13/06/2004 | 22:04 | מאת: רון

מנחם חבל על הזמן , אם תוך מספר שבועות לא נגמלת מהקטטר חפש לך אורולוג מומחה בניתוחי ערמונית בשיטה אנדוסקופית ותשכח מהקטטר. בהצלחה אגב איזה ניתוח גרם לאצירת שתן ?

17/06/2004 | 17:10 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למנחם שלום לו היית מוכן לספר לנו איזה ניתוח עברת הייתי יכול לתת לך תשובה יותר מדוייקת. מכל מקום נכון שחמרי הרדמה יכולים לגרום לאצירת שתן ( אפילו בניתוח קטרקטה בעיניים), אבל התופעה נמשכת רק מספר שעות. לעומת זאת ניתוחים גדולים כמו כריתת מעיים עקב מחלה סרטנית או ניתוחי כלי דם גדולים דרך הבטן עלולים לגרום באמת לפגיעה במע' העצבים של כיס השתן. במקרים כאלו רצוי לבצע בדיקה אורודינמית לפני שמחליטים על ניתוח. מבלי להכיר את בעייתך לעומקה , כאשר יש בעיה בערמונית ולא ניתן לגמול מקטטר ברוב המקרים הפתרון הוא ניתוחי. ד"ר אריאלי

21/06/2004 | 23:23 | מאת: מנחם

לדר' שלום, אני עומד לעבור ניתוח ומתעניין בשיטת turp + אידוי במרכז הרפואי הרב תחומי. אתה כל הזמן מדגיש את החשיבות של מומחיות הרופא בסוג זה של ניתוח. האם אתה יכול להמליץ על דר' לוביק, אשמח לשמוע גם מנסיונם של אחרים. תודה על תשובתך הדחופה. (אגב עצירת השתן קרתה אחרי ניתוח מעקפים) תודה מנחם

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת