המשך טיפול ואורגזמה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/03/2002 | 09:56 | מאת: רונן

שלום, כמעט לפני שנה וחצי התחלתי את הטיפול נגד מה שיוגדר לאחר מכן כ"דלקת בערמונית". כל מה שעשיתי היה צילום אולטרסאוד ובדיקה כללית של השתן ודם. לקחתי רספרים במשך שלושה חודשים, ובזה הסתיים הטיפול בנושא. מאז התחלתי לקחת פרוסייף שעזר משמעותית במשך מספר חודשים, אך לאחרונה (מספר חודשים) שוב הורע קלות המצב. השאלה היא, האם כדאי לבצע בדיקות כיום, ואילו. שאלה שניה, במשך הזמן הלכה ונעלמה ההנאה שלי מאורגזמה, עד שנעלמה כמעט כליל, ומתרחשת לעיתים רחוקות. נוזל הזרע שלי צמיגי משהו ואפילו גבישי. האם נכון שכמות נוזל הזרע משפיעה על ההנאה ? יתכן שהתרחשה פגיעה עצבית ? האם זה הפיך ? בתודה מראש, רונן

13/03/2002 | 18:33 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

1. אני יכול להגיד לך שמספיק אנשים לקחו פרוסייף שאילו התופעה שאתה מתאר היתה תוצאה מכך - הדבר היה ידוע מזמן. 2. האורגזמה והפליטה הן שתי תופעות שאמנם קורות יחד ברוב המקרים אבל אין ביניהם קשר סיבתי. 3. מי שעבר כריתת ערמונית או גם טיפול בלייזר להוצאת התכן של הערמונית, אין לו פליטה כלל. אם לא נפגעו בתהליך העצבים הרלונטיים, אין זה פוגע מהזיקפה שלו. 4. אפילו מי שנפגעו העצבים שלו בזמן טיפול הערמונית, ואין לו זיקפה כלל, אין זה מוריד מעצמת האורגזמה שלו. נצטרך לחכות שדר' אריאלי יספיק לענות לך - אם פרוסייף בכלל מיעד לטיפול בדלקת הערמונית.

13/03/2002 | 23:21 | מאת: hayim99

שאלה לדני שמציג עצמו כלא רופא ולא מטפל א .חן חן על הידע והבטחון המופגן, של" לא רופא ולא מטפל" לעצם השאלה האם תחושת כאב קל ו/או או תחושה מציקה קצת (לא צריבה) בעת פליטת זרע ו/או הטלת שתן מעידה על דלקת בערמונית? שאלה שניה ממה זה נובע האם בעיית גיל או בעיה הנובעת מהדבקות במחלת מין כל שהיא (זיבה למשל) תוכל להפנות תשובה גם אל האימייל המופיע בתודה חיים

19/03/2002 | 00:01 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני לא נתקלתי בשום הרעה בת. מיני אצל המטופלים שלי בפרוסייף. גם מבחינה אפידמיולוגית , אוכלוסיות במזרח הרחוק שאוכלים אוכל עשיר בסויה לא סובלים מבעיות מיניות עקב כך אולי להיפך. הם פוטנטים ופוריים. מצד שני אצלם אחוז החולים בסרטן הערמונית היינו קטן ביותר. בעיות בערמונית יכולות להתחיל במקביל עם הפרעות בת. המיני מבלי שיהיה בעצם קשר בין שתי הבעיות. ד"ר אריאלי

18/03/2002 | 23:53 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרונן שלום הייתי מציע לך לפנות לבדיקה חוזרת של רופא אורולוג. הטיפול המועדף היינו בקינולונים למשל טריביד. האם הפסקת את הטיפול בפרוסייף?? אני מציע לך לעבור מספר בדיקות דם : טסטוסטרון, פרולקטין, סוכר ,TSH . אם הבדיקות תקינות אולי שווה לשקול טיפול ב-T. TESOPALMED FORTE C IOHINBINE. אם יש בעיה הורמונלית לקבל טיפול בהתאם. אולי שווה לפנות לסקסולוג/ית. ד"ר אריאלי

19/03/2002 | 11:36 | מאת: רונן

תודה על התשובה. שביקשתי מהאורולוג שלי לבצע בדיקות נוספות, הוא אמר שידוע אילו antibiotics מגיעות לערמונית ככה שאם יש משהו רספרים יטפל בזה. כתבתי לך לאימייל אם תוכל להמליץ לי על אורולוג במרכז השייך לקופת מכבי , אבל קיבלתי תשובה שהדואר שלך לא פעיל. אני מודע לבעיתייות האפשרית שבשאלה, אבל מאוד הייתי רוצה המלצה. האם אתה שייך לקופת חולים מכבי ? וכן, אני עדיין משתמש בפרוסייף. אני חושב שמאחר וסויה נקשרת למינרלים בתקופה שלקחתי את זה יחד עם מולטיויטמין זה ממש פגע ביעילות. וגם לגבי המינרלים - במזרח הרחוק אוכלים גם הרבה אצות וכל מני מאכלים עם מנרלים שפה לא. רונן

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת