זי-אופטיק בניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

05/01/2004 | 16:35 | מאת: סיגל

שלום, אני מתעניינת בניתוח להסרת משקפיים ומאחר ויש לי מספר די גבוה וקרנית בעובי גבולי, הומלץ לי על הוספה של מכשיר שנקרא זי-אופטיק. שזהו לפי ההסבר שניתן לי מכשיר הממחשב את המיקום של התיקון במדוייק ויכול ל"חסוך" בעובי הקרנית. מאחר ומדובר בתוספת תשלום לא קטנה, היה לי הרושם שמעוניינים ל"דחוף" לי את התוספת הזו כדי להגדיל את הרווח. ואולי זה לא ממש מחוייב. פניתי למספר מכונים אבל גם שם לא קבלתי מענה משום שמכונים שאין להם את המיכשור הזה פשוט לא המליצו לי עליו וטענו שזה מיותר. האם אפשר לקבל תשובה אובייקטיבית לנושא.? תודה סיגל

05/01/2004 | 21:56 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

סיגל שלום, זי אופטיק הוא שם מסחרי של שכלול בטיפול הלייזר במכשיר של חברת בוש אנד לומב. שכלול דומה קיים במכשירים של חברות נוספות בשמות מסחריים שונים כגון CUSTOM ABLATION , WAVEFRONT , A-CAT וכיו"ב . בתחילת הדרך, היו לנו, המנתחים, ציפיות מוגזמות מהטכניקה, והיום כבר ידוע שההר הוליד עכבר. אכן הטיפול ב WAVE FRONT חוסך כ 10% בהורדת עובי הקרנית, אך ברוב המכשירים בשימוש "רגיל" ישנם פטנטים אחרים שחוסכים בעובי. התקוה שטיפול בשיטת WAVE FRONT לסוגיה תבטיח חדות ראיה טובה יותר מאשר בלייזר הרגיל לא התממשה, ולא ניתן להבטיח ראיה טובה יותר מ 6/6 (SUPER VISIONׁ ) בשיטה זו. אני ממליץ על טיפול בשיטת WAVE FRONT בעיניים עם צילינדרים גבוהים מאד, שלא מתוקנים היטב ע"י משקפיים, ובמקרים נדירים אחרים. כדי לדעת היכן את עומדת, ניתן לבצע סימולציה של טיפול הלייזר בעינייך בשתי השיטות ולנסות לנבא מה התועלת הנוספת הצפויה. תוספת המחיר אכן מוצדקת כיון שמדובר במכשור מיוחד נוסף וכולל טיפול בציוד חד פעמי. אם תרצי יעוץ נוסף או סימולציה נא צרי קשר בדוא"ל , כמובן ללא כל התחייבות לטיפול. בברכה דר' כ"ץ

22/02/2004 | 02:44 | מאת: ברי שי

חקרתי את הנושא ה zyoptix לעומק כדי להבין האם יש יתרון לטכנולוגיה החדשה הזו. לפי כול המסמכים והאתרים שקראתי , הרי שמדובר בטענולוגיה חדשה שאכן משפרת את איכות הראייה של המטופל(בעיקר בלילה). להערכתי עלות התוספת שה zyoptix בניתוח lasik מאוד שולית,כי מי שכבר משקיע 12,000 בניתוח לא יתנגד להוסיף עוד 3000 כדי לקבל תוצאות יותר טובות. אתרים שחקרתי : http://www.lasik.com/custom-lasik.asp http://www.zyoptix.com/europe.php?page=whylasik שאלות לגבי Lasik או zyoptix 1 כמה זמן משתמשים בארץ בשיטת ה zyoptix ? 2 האם כול מי שמתאים ל Lasik מתאים גם ל zyoptic(פרט ללקויי ראייה מקרוב)? 3 כמה טופלו בשיטה zyoptix עד היום, והאם הם היו מרוצים? 4 האם האיכות הגבוהה יותר של zyoptix באה לידי ביטוי אצל המטופלים? 5 האם יש שוני מהותי למנתח כשהוא משתמש ב Lasik רגיל לעומת zyoptix? 6 האם הניסיון המנתח ב zyoptix משמעותי או שניסיון ב Lasik מספיק גם ל zyoptix? 7 מי המנתח הכי ותיק ב zyoptix? 8 האם החיסרון היחידי של zyoptix הוא במחיר שלו ושעדיין הוא לא מתאים לאלו שלא רואים טוב מקרוב? יש איזו שהיא סיבה לא לעשות zyoptix פרט לכך? 9 למה לא משתמשים רק ב zyoptix הרי הוא איכותי יותר? 10 מדוע באתר של הדסה הטכנולוגיה החדשה נקרא Z-optix לעומת אתרים אחרים שמכנים את הטכנולוגיה בשם zyoptix(בארץ ובחו"ל)? 11 "עיניים" טוענים שרק להם יש את ה zyoptix, נודע לי שגם להדסה בי-ם יש? אצל מי ניתן לעשות סימולציה? והאם זה עולה כסף? אנא התייחסו בהקדם, תודה.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה