חשוב לדעת

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

24/04/2004 | 13:56 | מאת: ד

אמנם המנתח מדבר על אפשרות של עד 15 אחוז לניתוחים חוזרים, אולם כמעט אצל כולם הראיה לא תהיה מושלמת, אלא כמו שאפשר לראות כאן http://www.surgicaleyes.org/GhostedEyeChart.htm. תופעה שמכונה "ghosted vision", שאיננה ניתנת לתיקון באמצעות משקפיים או עדשות מגע. אמנם חדות הראיה מושגת, אך באיכות הראיה יש בעיות קשות. אני אישית עברתי ניתוח לפני כמה שבועות ואני מקווה שהמצב יישתפר, אבל יש לי למשל קושי לזהות מספרי אוטובוסים, מה שמעיד על בעיה בקונטרסט. שלא לדבר על תאורה בלתי-טבעית, בייחוד פלורוסנטים. אלה מסוג הדברים שהמנתח לא בהכרח יספר לכם עליהם (סביר להניח שיעדיף שלא), אבל תרגישו אותם היטב במהלך החיים, אפילו כשהראיה תהיה 6/6. אני בכלל ממליץ לקרוא כמה שיותר באתר הזה http://www.surgicaleyes.org לפני שעושים ניתוח. אמנם זו הרגשה טובה ללכת בלי משקפיים, אבל אובדן איכות הראייה יכול להיות מתסכל למדי.

25/04/2004 | 23:33 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

לכותב האלמוני שלום היום קיימים מכשירי לייזר חדישים ואלגוריתמים מיוחדים לטיפול לייזר שנועדו לשפר גם את חדות הראיה וגם את איכות הראיה. אינני יודע מה נתוניך הרפואיים לפני הניתוח ואחריו, ואני ממליץ שתתיעץ עם המנתח. רוב התופעות שאתה מספר עליהם משתפרות עם הזמן וקשורות גם באיזון חדש של המערכת האופטית והמוח. מנסיוני רוב המנותחים מרוצים מאד מאיכות הראיה מספר שבועות אחרי הניתוח. אם לאחר כ 3 חדשים לא תרגיש שיפור , עליך להבדק שוב. אשמח ליעץ לך אישית אם תרצה. בברכה דר' כ"ץ

26/04/2004 | 20:39 | מאת: דני איפרח

יש לי מינוס אחד בעין שמאל, עשיתי בדיקת התאמה בעבר ונמצאתי מתאים לניתוח לאזיק. השאלה שלי : האם בשיטת teprk תתאים לי??!

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה