רטיניטיס פיגמנטוזה וניתוח הסרה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

14/08/2016 | 08:23 | מאת: ליאת

שלום רב, לאבי ן 8 אחיו חולים במחלת ה RP רטיניטיס פיגמנטוזה. בבדיקות תקופתיות שאני עושה לא נמצאה המחלה אך כאמור זה דבר שיכול להתפרץ ( אני בת 36). השאלה האם ניתוח הסרה בלייזר זה פעולה שיכולה "לעורר" את המחלה ? האם יכולה לזרז ? מכיוון שאין הרבה מידע על מחלה זו כיוון שאין הרבה מחקרים עליה, אני קצת חוששת מלעשות את הניתוח. האם זה משהו שנדבק בבדיקות לפני החלטה לנתח? האם יש לך מידע בנושא זה ? האם ניתחת אנשים שיש להם במשפחה ברקע מחלה זו ? תודה, ליאת

16/08/2016 | 19:25 | מאת: ד"ר ישי פאליק

ליאת שלום רב אין די ספרות על הנושא אם כי בשנת 2010 פורסם מאמר שבדק את השפעת הניתוח על 16 חולים ברטיניטיס פיגמנטוזה ומצא כי הניתוח שיפר את ראיתם והיה בטוח לביצוע. למרות זאת ולמרות שהנמחלה אינה מהווה התווית נגד (קונטראינדיקציה) לניתוח הרי שאכן מומלץ להיוועץ עם מומחה רשתית הבקי במחלה זו באופן ספציפי (בבתי החולים הגדולים בארץ ישנם מומחים למחלות גנטיות של העין) ולהיוועץ עימם בטרם קבלת ההחלטה בברכה דר' ישי פאליק

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה