בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

21/12/2003 | 10:55 | מאת: לימור

שלום, אני מרכיבה משקפיים, בממוצע עולה לי המספר בעיניים כל שנה וחצי, המספר הנוכחי שלי הוא ימין 2.75- שמאל 3.00-. לפני כשנה וחצי הייתי במכון להסרת משקפיים בלייזר על מנת לעבור בדיקת התאמה, על ההתחלה כבר נאמר לי שאיני מתאימה משום שהמספר אינו יציב. כיום פניתי למכון אחר, וזימנו אותי לבדיקה, הרגשתי צורך ליידע את מי שדיברתי איתו שבעבר הגעתי לבדיקה ונאמר לי שאיני מתאימה בגלל אי יציבות, כתשובה לכך נאמר לי שהם עובדים עם מיכשור אחר ויכול להיות שהתוצאות תהיינה שונות. האם באמת יכול להיות דבר כזה, משום שזה נשמע לי קצת חשוד.........האם במכון יהיו מסוגלים "לשקר" לי על מנת לסחוט ממני כסף???. אודה לתשובתך דחוף..... תודה

21/12/2003 | 23:16 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

לימור שלום ככל שאנחנו מתבגרים הסיכוי לשינוי המספר(דיופטר) קטן יותר. שינוי של פחות מחצי דיופטר בשנה נחשב יציב. צריך לדעת בדיוק כיצד השתנה מספר המשקפיים בשנים האחרונות ובנוסף להסתמך על בדיקת העינים עצמה כדי לקבוע אם העין יציבה או לא. אם את מרגישה מבולבלת אשמח לייעץ לך באופן אישי . בברכה, דר' כ"ץ.

23/12/2003 | 01:16 | מאת: לימור

היום עברתי את ביקת ההתאמה ומסתבר לי שעכשיו אני מתאימה!!!!!! מכאן הדרך להסרת משקפיים יכולה להיות עניין של ימים ספורים. דבר נוסף שנודע לי הוא שמכיוון שהקרנית שלי דקה, לא אוכל לעבור את הטיפול בשיטת הlasik אלא בשיטת p.r.k. אני מאמינה באמינות הבדיקות שנעשו לי, אך עדיין אני מבולבלת וקצת חוששת ממצב שבו הייתי נבדקת שב במכון אחר ונמצאת בלתי מתאימה. שאלה נוספת לי אלייך, היכן ניתן למצוא חומר כתוב על שיטת P.r .k כל הדברים שכתובים באינטרנט בנושא טיפולי לייזר מתייחסים רק לשיטת lasik. כיצד אפשר לאתר אנשים אובייקטיבים שעברו טיפול מסוג p.r.k על מנת לשמוע חוות דעת, תחושות והרגשה לאחר טיפול כזה?. תודה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה