ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

09/03/2004 | 19:05 | מאת: דבורה

שלום רב, רציתי לדעת האם ניתוח הלייזר הוא ניתוח שבריא לעיניים ואם כן אז מדוע רוב רופאי העיניים הולכים עם משקפיים ולא עושים את הניתוח,הרי הם צריכים לשמש דוגמא.

09/03/2004 | 19:20 | מאת: אלכס

זהו ניתוח קוסמטי נטו,והוא לא מוסיף בריאות לעיניים

09/03/2004 | 19:24 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

דבורה שלום, שאלתך ותשובתו אחרו להופיע בפורום בשל בעיה טכנית. איתך הסליחה. ניתוח הלייזר איננו "בריא" לעיניים, אחרת היינו ממליצים אותו לכל אדם. כמובן שמשקפיים בריאים יותר. הסיכון במשקפיים הוא 0% והסיכון בניתוח לייזר הוא כ 10 % לצורך בתוספת לייזר, ופחות מאחוז אחד לסיבוכים שדורשים טיפול מיוחד. למרות שיש סיכונים בניתוח לייזר, הם פחותים , למשל, מהסיכון המצטבר בהרכבת עדשות מגע לאורך שנים. ומי שמוכן לקחת סיכון מחושב כדי להפטר ממשקפיים, יכול לבחור בטיפול ליזר. זוהי החלטה מודעת ומושכלת שנעשית ע"י המטופל, לאחר שקיבל הסברים מפורטים על האפשרויות. לענין רופאי העיניים, ישנה אמונה עממית שרופאי העיניים נמנעים מניתוח לייזר ומשאירים אותו לאנשים אחרים. האמונה אינה נכונה אלא להפך. רופאי עיניים רבים ובני משפחותיהם עוברים ניתוחי לייזר , וכמובן רובם בהצלחה. לאחרונה ניתחתי 2 קרובי משפחה שלי וחבר טוב , ונשארנו חברים... אני מכיר אישית רופא עיניים שעוסק בניתוחי הלייזר ונותח בעצמו, וקרובי משפחה של רופאי עיניים שנותחו. בארה"ב התפרסם מחקר ובו מתברר שבקרב קצרי הראיה באוכלוסיה הכללית כ 4% עברו ניתוח ליזר ואילו בקרב משפחות רופאי העיניים כ 12 % עברו ניתוח זה. כלומר רופאי העיניים ובני ביתם מתנתחים פי 3 יותר מאשר הקהל הרחב. ניתוח הלייזר הוא הניתוח הנפוץ ביותר בעולם המערבי, ובעל אחוזי הצלחה גבוהים מאד. בברכה דר' כ"ץ

12/03/2004 | 09:29 | מאת: מורן

ד"ר שלום, אני מעוניינת לעבור את הניתוח וחוששת מכישלון. האם תוכל להמליץ לי על מרפאת עיניים שההצלחה היא באחוז גבוה.בתודה, מורן.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה