רואה כפול - כל הסיפור

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

03/03/2004 | 09:22 | מאת: יאיר

דר' כץ שלום לפני כחודש עברתי ניתוח בשיטת LASIK בשתי העיניים. המספרים היו 3.5 ו- 4. לאחר כשבוע החלה עין ימין בלבד לראות כפול (מעין בבואה או מריחה של העצם הנצפה). לדברי המנתח מדובר בעכירות שטרם נספגה והיא תעלם עם הזמן. הטיפול שקיבלתי: בתחילה (שבועיים ראשונים) טופלתי באנטיביוטיקה וסטרואידים במינון של 4 טיפות ו- 8 טיפות ליום בהתאמה. לאחר מכן ירדתי ל- 3 טיפות סטרואידים ליום (אולטראקורטנול) ללא אנטיביוטיקה למשך שבועיים. היום אני כבר לא מקבל טיפות כלשהן. שאלתי היא כמה זמן לחכות ? (לדברי המנתח מדובר בענין אינדבידואלי). האם הנושא בר תיקון ? כיצד ? אודה מאוד על תגובתך.

03/03/2004 | 23:22 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

יאיר שלום, קשה לענות לך ללא בדיקה של העין המנותחת. אני יכול לשער שמדובר בדלקת לא זיהומית באיזור החתך הנקראת DLK . אם ההשערה שלי נכונה, אז יש צורך בטיפול של מספר שבועות בטיפות סטרואידים ולפעמים אפילו בטיפול בכדורי סטרואידים. אם תרצה תוכל לצור קשר בדוא"ל ולהגיע ליעוץ במרפאתי. בברכה דר' כ"ץ

04/03/2004 | 09:28 | מאת: יאיר

תודה על תשובתך כיוון שאני מחוייב לנהוג עפ"י הוראות המנתח וזה כאמור הורה לי להפסיק עם הטיפות לעת עתה, השאלה המתבקשת היא האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך או לחילופין האם המצב יורע במידה ולא אמשיך בטיפול סטרואידי?

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה