"קלקול" תוצאות הניתוח?

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

16/12/2003 | 18:57 | מאת: עדי

שלום ד"ר כ"ץ, אני עברתי את הניתוח הנ"ל לפני כשלוש שנים, ובהצלחה מרובה. הבעיה היא שאני חוששת שהתוצאות לא יחזיקו מעמד, כי אני מרגישה ירידה מסוימת בחדות הראיה בהשוואה למה שהיתה בתקופה הראשונה לאחר הניתוח. אמנם אני עדיין רואה טוב מאוד, אבל... אני פוחדת שהתהליך יתקדם ותוצאות הניתוח יהרסו. האם יש בסיס לחשש? האם ידועות סטטיסטיקות השמירה על התוצאה כמה שנים לאחר הניתוח? תודה, עדי

17/12/2003 | 23:14 | מאת: ד"ר תואם כ"ץ

עדי, אל דאגה. בעיניים בריאות, שעברו ניתוח ללא סיבוכים, חדות הראיה נשארת יציבה שנים רבות. כיום, הוכחה יציבות הניתוח למשך 15 שנה לפחות, וההנחה המקובלת בקרב רופאי העיניים היא, שהניתוח יציב לכל החיים. בכל מקרה, אם יש נסיגה בחדות הראיה, יש לבדוק האם היא נובעת מבעיה בקרנית שנותחה בלייזר, או מבעיה אחרת בעין, שאינה קשורה לניתוח. יש לפנות אל הרופא המנתח. רוב המנתחים נותנים אחריות לניתוח לשנים רבות. אשמח לייעץ אם תצרי קשר. בברכה דר' כ"ץ.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה