רגע לפני ניתוח קטרקט ותיקון ראיה
דיון מתוך פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
נתונים: בת 58 מיופיה גבוהה: 6/60 בעין ימין 6/30 בשמאלית. צילינדר גבוה קטרקט ו-2 שאלות: 1. שמעתי שלאחר ניתוח קטרקט עלול להופיע אסטגמטיזם למי שקודם לכן לא היה. האם במקרה שלי יש מצב שהאסטגמטיזם יעלה לאחר הניתוח? ואם כן, האם ניתן יהיה להתגבר עליו בעזרת משקפיים או אחרת? 2. בין ניתוח עין אחת לשניה, מצפה לי תקופה לא קלה של פערים בין שתי העיניים. מייד לאחר הניתוח הראשון, ואני מניחה שגם יקח זמן עד להתייצבות לאחר ניתוח העין השניה. אשמח לקבל עיצה לגבי התקופה הזו. האם עדשה בעין הלא מנותחת למשך כמה שבועות (בוודאי יקר לתקופה כה קצרה)? משקפיים עם עדשת פלאנו בעין המנותחת? האם לאחר ניתוח כזה יש מגבלת פעילות? מאיזה מאמצים יש להימנע? תודה מראש על תשובות מפורטות.
שלום ורדה 1. הסיכוי להווצרות אסטיגמטיזם נמוך ואם ייוצר ניתן לתקן עם משקפיים. 2. הזמן של פערים בין עיניים ניתן לגישור על ידי התאמת משקפיים מתאימים 3. יש להמנע מהרמת משאות כבדים ובריכה וים חודש ימים.
1. האם נשמרת איכות ראיה קבועה אחרי ניתוח קטרקט ואם לא האם ניתן להחליף עדשה בשנית? 2. נותחתי בעין שמאל לפני כשלוש שנים וכעת יש צורך לבצע נקב בקופסית העדשה- האם הפעולה מתבצעת בהרדמה? כואבת? יש צורך בטיפול לאחר מכן? אודה לך מאוד דר' דומניץ על הרחבה בנושא ועל תשובותיך