ניתוח לייזר לאחר בדיקת התאמה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

06/09/2021 | 02:45 | מאת: שירה

שלום, נמצאתי מתאימה גם לprk וגם לintralasik אבל הרופא שביצע את בדיקת ההתאמה המליץ לי יותר על הintralasik בטענה שהקרנית שלי עבה מספיק ושבמספרים גבוהים כמו שלי ההחלמה מprk תקח מספר חודשים. 1. מה ההבדלים לטווח הארוך ותופעות הלוואי בין שני הניתוחים? חוץ מזמן ההחלמה כמובן. 2. מתי משלבים בניתוח את טכנולוגיית wavefront? 3. האם אחד משני הניתוחים גורם ליותר תופעת לוואי של יובש?

שלום רב, כעיקרון במהלך ניתוח ה prk נמנעים מפעולת חיתוח הקרנית ויצירת המתלה ולכן עובי הקרנית שנשאר גדול יותר. ההנחה היא שכלל עובי הקרנית עבה יותר היציבות שלה מבחינה ביומכנית גדולה יותר (לא תלוי ביציבות המספר) בנוסף יתכן ו prk עושה פחות יובש. טכנולוגיית ה wavefront מתקנת עיוותים מקומיים בקרנית ובחלק מהמקרים מאפשרת לשפר עוד יותר את הראיה ולהקטין שכיחות של הופעת סינוורים והילות.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה