בחירה בין prk לintralasik לאור עיסוק בספורט אתגרי

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

17/04/2021 | 18:27 | מאת: יובל גנוסר

שלום, הגעתי לבדיקת התאמה אצל ד"ר מלר לפני כחודש, נמצאתי מתאים הן לprk והן לintralasik, ויש לי תור לניתוח בשלישי הקרוב. אני עוסק לעתים בספורט אינטנסיבי (ריצת יער, גלישה) הכולל סיכון מסוים לפגיעה בעין מענפים/מגלים, ונוהג לטייל טיולים אתגריים המשלבים לכלוך כדוגמת חול ועשן. אחד התמריצים המשמעותיים עבורי בניתוח הוא היכולת לעסוק בהם ללא צורך במשקפי ראיה, ולכן אני מוטרד מהסרבול שבשימוש במשקפי מגן. בטווח הארוך, לאחר החלמה מלאה מהניתוח, למיטב הבנתי לאחר prk אוכל לעסוק בספורט close contact ללא הגנה, ואילו לאחר intralasik מומלץ להשתמש בהגנה, אך לא הכרחי. 1. האם אני מבין נכון? 2. האם אחד מהנ"ל (חשש מחבטה, חשש מחול ןמעשן) מהווה לדעתכם שיקול משמעותי לבחירה בprk על פני intralasik? תודה מראש, יובל

שלום רב שני הניתוחים מעולים ובשום מקרה לא טוב לחטוף חבלות בעיניים ללא קשר לניתוח. אם מדובר בסוג של ספורט כמו קרב מגע בו ישנו סיכוי גבוה יותר לחבלה ידירה בעין ניתן לשקול prk על פני אינטראלסיק אבל בכל סוג ספורט אתגרי אחר זה לא ממש משנה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה