פזילה וחזרת העין לתפקוד מלא לאחר ניתוח בשיטת EBK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

28/08/2018 | 14:07 | מאת: מתן

לפני כשבוע עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת EBK של אמריקן לייזר, ואין ספק שיש לי שיפור בחדות הראיה לבינתיים אבל אני אני מרגיש שאין לי פוקוס בעיניים, וכדי שהעין תתפקס על משהו אני מרגיש שאני מאמץ את העיניים וכל זה גורם לי לפזילה, חשוב להגיד שעברתי לפני כמה שנים ניתוח לתיקון פזילה, אבל כל הזמן שהייתי שם אחרי זה משקפיים הפזילה הייתה מתבלטת ומורגשת, מה שלא היה קורה אם לא הייתי שם משקפיים, יכול להיות שאני ישאר תקוע עכשיו עם פזילה, או שיש בשורות טובות יותר ויש מצב שזה בגלל שהעין מתאמצת ואחרי כמה שבועות העיניים יהיו חזקות ולא תהיה פזילה מאחר והעיניים לא ירגישו קושי ? אני לא כל כך מבין בזה אבל שמעתי שפזילה קשורה לשרירים של העיניים, אז אמרתי אולי בגלל שהם אחרי ניתוח וחלשות זה מה שקורה שהשרירים חלשים. עוד משהו, ד"ר מצליח שאצלו עברתי את הניתוח אמר שאני כבר יכול להיות במחשב ובטלוויזיה חופשי ללא הגבלה, השאלה אם להקשיב או שמומלץ בכל זאת להגביל את עצמי לזמן מסויים ביום ? אשמח לכמה טיפים ועצות להתנהגות לאחר הניתוח כי ממש חשוב לי שהתוצאה הסופית תהיה טובה ואני יהיה מרוצה ואני ירגיש שאין פזילה והתאמצות בעיניים ודברים כאלה. תודה רבה על המענה :)

שלום רב, שבוע הוא לא זמן מספיק על מנת לדבר על תוצאה סופית ולכן יש להמתין בסבלנות. פזילה היא לא ממצא תקין, ואם יש ספק, יש לחזור לרופא המנתח לבדיקה. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה