הסרת משקפיים לרחוק למי שיש לו (רק) צילינדר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

14/04/2017 | 01:17 | מאת: שלמה

אני בן 48.5. יש לי צילינדר בשניי העיניים ברמה קבועה כבר 4 שנים, בעין אחת0.5 ובעין שניה 0.75 אני עם משקפיים לרחוק שהם ללא מספר אלא רק לתיקון הצילינדר והן אכן עוזרות. מבחינת קריאה אני משתמש במשקפים נפרדות שגם מתקנות את הצילינדר וגם מסיפות הגדלה של +1.0 (גם מספר זה קבוע כבר ארבע שנים). שאלתי היא, האם במצב הראיה שלי כפי שפרטתי יש הגיון רפואי בניתוח להסרת המשקפיים לראיה מרחוק? מה שהביא אותי לשאול זה שיש לי "תחביב" לשבת על המשקפיים, לשבור אותם, לאבד אותם וכו' ונמאס לי. לא אתפלא אם עלות המשקפיים ששברתי / איבדתי בארבע השנים האחרונות מתקרבת לעלות ניתוח הלייזר........ (אך החשוב הוא השיקול הרפואי ולא הכספי) אודה לתשובתכם על ההיבט הרפואי

שלום רב החלמה סופית מניתוח מסוג זה אורכת מספר שבועות כמו כן צריך להתרגל למרחקים החדשים מכיוון שקוצר הראיה תוקן.

שלום רב לייזר מסוגל לתקן גם צילינדר ואפילו קטן אכן חצי או שלושת רבעי צילינדר זה תיקון קטן מאוד ורוב האנשים לא מזדקקים לתיקון אופטי (משקפיים) לכך. אם זה מאוד מפריע לך ניתן לשקול תיקון בלייזר זה עשוי לתקן את המספר למרחק אבל לקריאה תזדקק למשקפי קריאה (ללא צילינדר) בהצלחה.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה