אפיתל שאינו מחלים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

08/04/2017 | 15:18 | מאת: רוני

שלום, עברתי ניתוח פי.אר.קיי, ובמהלך השבוע אחרי הניתוח היו שני מקרים בהם פקחתי את העיניים במהלך הלילה והרגשתי כאב חזק מאוד (הרופא אמר ככל הנראה בשל היובש בעיניים העדשה זזה ושכבת האפיתל נפצעה). אחרי קצת יותר משבוע לאחר הניתוח העדשה בעין אחת הוסרה אך בעין השנייה נאמר לי שכבת האפיתל טרם החלימה. בינתיים חלפו למעלה משבועיים והעדשה עדיין בפנים היות והעין לא החלימה. אני אשמח לדעת לכמה זמן נהוג להשאיר את העדשה בעין במקרים כאלה, והאם יש דרכי טיפול נוספות במצב? בנוסף, רציתי לדעת והאם ישנם מצבים בהם שכבת האפיתל פשוט לא צומחת מחדש?

רוני שלום, אין בעיה להשאיר עדשת מגע טיפולית אפילו חודש. יש להיות במעקב אצל הרופא המנתח. בסוף זה יחלים. חג שמח! בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה