תוצאת ניתוח לא משביעת רצון אך תפקודית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

09/03/2017 | 09:12 | מאת: ליאור

שלום. אני בן 34 ולפני 10 שנים עברתי ניתוח LASEK (החלמה איטית) לפני הניתוח המצב היה צילינדר 2.75 - בכל עין. מצב העין לאחר התייצבות מלאה 3 חודשים לאחר הניתוח: בעין ימין נותר צילינדר 1.25 - בעין שמאל נותר צילינדר 0.25 - חדות ראייה בערך הייתה בשתי העיניים יחד 6/6. המצב די סטטי עד היום עם שינויים קלים - מצב כיום: עין ימין צילינדר 1.50 - וחצי מספר. עין שמאל צילינדר 0.75 - ורבע מספר. חדות ראייה בשתי העיניים יחד: 6/9. האם היית ממליץ לבצע ניתוח תיקון לפחות בעין ימין ? אני נוהג ומתפקד ללא משקפיים, רואה טלוויזיה, מחשב וסרט בקולנוע ללא משקפיים אך במקומות חשוכים לא מצליח לקרוא שילוט בפרט בערב. לא נהנה מחדות ראייה אלא מראייה תפקודית (כמו מישהו שקיבל 58 במבחן - עבר אבל התוצאה כלל לא מזהירה או מספקת). מחזיק ברכב קבוע משקפיים לנהיגה בלילה באיזורים מחוץ לעיר (משתמש בהם פעם בחודשיים-שלושה...) אודה לתשובת הרופא.

שלום רב, לצערי הנתונים לא מספיקים יש צורך בצילומים ובבדיקה ולכן לא אוכל לקבוע מהו הטיפול. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה