פורום אונקולוגיה גינקולוגית

בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצוואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
5505 הודעות
4937 תשובות מומחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית

13/12/2003 | 22:08 | מאת: אורית

עברתי למפקטומי לפני שנתיים טיפולים כימוטרפיים והקרנות. נוטלת טמוקסיפן. ערכתי בדיקה גנטית ואני לא נשאית. מה המלצתכם בנושא כריתת רחם ושחלות כטיפול מונע. אני בת 42

מאחר והבדיקה הגטית לנשאות למוטציה שלילית, הסיכון לסרטן שחלות שהוא הבעיתי יותר לזיהוי מוקדם, תלוי במקרים נוספים של סרטן במשפחה. במידה ואין סיפור משפחתי חיובי, הסיכון ללקות בסרטן השחלה הוא רק במעט יותר גדול מהסיכון הכללי באוכלוסיה של כ 1.5% במהלך החיים. למרות זאת לא מעט נשים דורשות ניתוח מונע ובמקרים אל,ו על פי רב אנו נענים לבקשה. נתון חשוב נוסף בקבלת ההחלטה תלוי באם הטיפולים שקיבלת גרמו להפסקת הוסת. סרטן רירית הרחם מופיע בשיעור גבוה יותר מכלל האוכלוסיה בנשים הנוטלות טמוקסיפן, אך מרבית המקרים מתגלים בשלב מוקדם הניתן לטיפול יעיל. כמובן שאם מחליטים לבצע ניתוח, יש לשקול כריתת רחם בנוסף לשחלות.

18/12/2003 | 22:15 | מאת: אורית

בהמשך לתשובתך ראשית אני מודה על תשובתך. אכן המחזור הפסיק אחרי טיפול ראשון ולא חזר. אין לנו במשפחה עוד מקרי סרטן.

13/12/2003 | 22:04 | מאת: אלונה

ראשית מברוק , ושיהיה לכולנו חם ונעים פה !!!! אני בת 41 , רקע במשפחה של סרטן יש לצערי הרב . אמא נפטרה מסרטן שחלה , ואחות שתיחיה סרטן השד , מאחר שאימי חלתה במחלה הרופאה אמרה לי שיש לי סיכוי לחלות גם והמליצה לי לכרות את השחלות , אני רק צריכה לקבוע תור ליעוץ גנטי , יש לי פחד להוציא ,ויש לי פחד לחלות אני לא יודעת מה לעשות אימי קבלה את המחלה בגיל 55 והרופאה אמרה שבכל דור זה יכול לבוא יותר מוקדם לפחות ב10 שנים וגם יכול לדלג ולא יבוא בכלל . אבל לא לקחת סיכון, השאלה שלי מה הם ההשלחות שלאחר הכריתה ואיך בכלל מתבצעת הכריתה . רק אם לא קשה לך לכתוב לי . אם קשה אני אבין .לגבי סרטן השד אני כבר שנה שניה מבצעת את הבדיקה וברוך השם הכל תקין תודה מראש ושוב בהצלחה

לאור ההיסטוריה המשפחתית שלך, בודאי מומלץ לעשות יעוץ וברור גנטי ולפי התוצאה לשקול כריתת שחלות מונעת. הכריתה המונעת מתבצעת בדרך כלל בניתוח לפרסקופיה פשוט מבלי צורך לעבור פתיחת בטן.

13/12/2003 | 16:40 | מאת: אריאל ואביבית

לדוקטור שלום רב. אני בן 35 ואישתי בת 32. לפני כשנה וחצי התגלה אצל אישתי גוש סרטני בשד . זה היה בזמן הריונה . קרצינומה שישבה מתחת לגוש שפיר גדול יותר ללא גרורות[הוצאו 15 בלוטות בית-שחי]. רצפטורים שליליים לאסטרוגן ופרוגרסטרון. היא החלה את טיפול CAF בשבוע 28 להריון ומחזור שני בשבוע 32 להריון. ניתוח קיסרי ייזום בשבוע 35 להריון ולאחר שבוע מחזור טיפול שלישי. בזמן הניתוח הקיסרי נלקח חלק משחלה לצורך פיריון עתידי.[לפי הבנתינו הפוריות לא אמורה להיפגע בסוג טיפול זה אך אנו ביקשנו הוצאת חלק משחלה לייתר ביטחון. סך הכל 6 קורסים כימוטרפייה ולאחר הקרנות. היא סיימה את ההקרנות בחודש פברואר שנה זו. אישתי לא מקבלת שום טיפול נוסף ולא תרופות רק מגיעה לביקורות. שאלתי בנושא הפיריון העתידי. הילד הזה הגיע באופן ספונטני בין טיפולי IVF בשיטת מיקרומניפולצייה. ישנה בעייה משולבת על פי הבדיקות. אצלחי זרע עם נתונים חלשים[עברתי אימבוליזציה]. אצל אישתי הביוץ לא סדיר וללא ההורמונים היא הגיעה במעקב זקיקים עד גודל 12 מ"מ. כאמור הילד הזה הגיע בהריון ספונטני לאחר שאישתי קיבלה את הדיכויי[דקפפטיל] כהכנה למחזור טיפול נוסף ופשוט בזמן שחיכינו למחזור שיגיע על מנת להתחיל את מחזור הטיפול היא פשוט כבר הייתה בהריון וברור שהמחזור פשוט לא הגיע. הילד נולד לאחר 3 שנות נישואים. מה טווח הזמן המינימלי ש"מותר" להקלט להריון על סמך הרקע שתואר כאן? שנית:האם יהיה מותר לנו להתחיל בטיפולי פוריות?או שעל סמך ההריון הספונטני היית ממליץ להמשיך ספונטנית?[אישתי אגב חוששת מהורמונים בגלל הסרטן. בתודה.

טווח הזמן המומלץ להמתנה הוא 2-3 שנים למרות שאין מחקרים טובים שבדקו זאת. החשש מהורמונים מובן, אך צריך לזכור שני דברים. בהריון עתידי רמת ההורמונים היא גבוהה הרבה יותר מכל רמה המושגת בטיפולי פריון. שנית, לא הוכח בניגוד לדיעה קדומה שהריון עתידי הוא גורם סיכון להישנות המחלה. באשר להריון ספונטני או בטיפולי פריון - יש צורך לחזור על הבדיקות ולהחליט בהתאם. מאחר ובעיתכם מורכבת ולא כל רופא פריון יאות לטפל בכם, המלצתי לבקש להיות מטופלים תחת קורת גג אחת של צוות רופאים שיכלול אונקולוגים ורופאי פריון במרכז הרפואי בו אתם מטופלים. דיון בינהם ודאי יעזור לכם להגיע להחלטה הנכונה. בהצלחה.

18/07/2005 | 22:42 | מאת: חמדה

רציתי לדעת מה סיכויי ההישנות של סרטן שד לאחר הריון בהשוואה לאישה שלא נכנסת להריון? ומתי מומלץ למעשה להיכנס להריון שוב? יש מחקרים שהוכיחו זאת? מה לעשות בגיל מבוגר(37-38), כשזה בעייתי לחכות 5 שנים?

18/07/2005 | 22:42 | מאת: חמדה

רציתי לדעת מה סיכויי ההישנות של סרטן שד לאחר הריון בהשוואה לאישה שלא נכנסת להריון? ומתי מומלץ למעשה להיכנס להריון שוב? יש מחקרים שהוכיחו זאת? מה לעשות בגיל מבוגר(37-38), כשזה בעייתי לחכות 5 שנים?

13/12/2003 | 16:22 | מאת: יואלה

לאימי בת 69 נערכה אתמול היסטרוסקופיה, ובסיומה הרופא דווח כי מצא "המוני פוליפים" ושלח לבדיקה חומר רב כולל מהרירית.הרופא דווח כי התעקש "להוציא את הכל". ברור לי שצריך להמתין לתוצאות ההסיטולוגיה, אבל מניסיונך, האם יש קשר בין כמות הפוליפים לתוצאות השפירות/ממאירות שלהם? אנחנו מאוד בלחץ. ובמידה ואכן הפוליפים ממאירים מה הלאה? כריתת רחם? טיפולים? מאיזה סוג? תודה רבה מראש

כפי שכתבת אין מנוס מהמתנה לתוצאה ההיסטולוגית. לעיתים על פי מראה הפוליפ ניתן לסווגו כחשוד, אך גם אז רק תשובה היסטולוגית נותנת מענה ברור. למספר הפוליפים אין כל חשיבות ובמרבית המקרים מדובר בממצא שפיר. במידה ומדובר בממצא ממאיר, הטיפול המומלץ הוא כריתת רחם ושחלות ולפי התוצאה הסופית של הניתוח החלטה על הצורך בטיפול נוסף, בדרך כלל קרינה לאגן. ראוי לציין שאפילו אם מדובר בפוליפ ממאיר התוצאות של הטיפול הנ"ל הן מצוינות עם ריפוי מלא. בהצלחה.

13/12/2003 | 23:37 | מאת: יואלה

תודה רבה. באמת נמתין. בעצבנות, אבל בסבלנות.

11/12/2003 | 20:18 | מאת: חיפאית

שלום ד"ר אלון, האם תוכל לפרט את כל הבדיקות האפשריות הקיימות , שמטרתן לנסות לאבחן מוקדם ככל האפשר את מחלת סרטן השחלות, הקשה כל כך לאבחון. אם אפשר לשים דגש על גיל המעבר והלאה, ולציין את תדירות ביצוע הבדיקות. האם יש משהו חדש בנושא זה מבחינת כלי איבחון חדש.? מהם הסימנים המקד'מים?

11/12/2003 | 20:22 | מאת: חיפאית

שלום ד"ר אלון, , אני מבקשת לאחל לך הצלחה בניהול הפורום . תודה רבה מראש על תשומת הלב, חיפאית.

לחיפאית שלום הבדיקות השגרתיות הקימות כיום לא השתנו בשנים האחרונות וכוללות אולטרסאונד נרתיקי ובדיקת סמנים בדם (CA-125). לצערנו בדיקות אלו אינן יעילות בגילוי מוקדם של סרטן השחלה וכל הזמן ברחבי כל העולם מנסים החוקרים למצוא דרך יעילה וחדשה לאיבחון מוקדםץ ייתכן ופריצת הדרך תהיה על סמך זיהוי "פנל" של חלבונים האופיני בדם של חולות סרטן השחלה מתוך אלפי חלבונים שייבדקו ע"י מחשב, אך כאמור זה רק בשלבי מחקר. כל הנ"ל נכון לכלל האוכלוסיה ואין המלצה לבדיקה פרט לבדיקה הגניקולוגית השנתית השגרתית. לגבי נשים שהן בסיכון כגון בסיפור משפחתי חיובי, ניתן לבדוק נשאות גנטית. לנשים אלו מומלץ בדיקות בתדירות גבוהה יותר ולעיתים אף כריתת שחלות מונעת.