סרטן השחלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

11/12/2003 | 20:18 | מאת: חיפאית

שלום ד"ר אלון, האם תוכל לפרט את כל הבדיקות האפשריות הקיימות , שמטרתן לנסות לאבחן מוקדם ככל האפשר את מחלת סרטן השחלות, הקשה כל כך לאבחון. אם אפשר לשים דגש על גיל המעבר והלאה, ולציין את תדירות ביצוע הבדיקות. האם יש משהו חדש בנושא זה מבחינת כלי איבחון חדש.? מהם הסימנים המקד'מים?

11/12/2003 | 20:22 | מאת: חיפאית

שלום ד"ר אלון, , אני מבקשת לאחל לך הצלחה בניהול הפורום . תודה רבה מראש על תשומת הלב, חיפאית.

לחיפאית שלום הבדיקות השגרתיות הקימות כיום לא השתנו בשנים האחרונות וכוללות אולטרסאונד נרתיקי ובדיקת סמנים בדם (CA-125). לצערנו בדיקות אלו אינן יעילות בגילוי מוקדם של סרטן השחלה וכל הזמן ברחבי כל העולם מנסים החוקרים למצוא דרך יעילה וחדשה לאיבחון מוקדםץ ייתכן ופריצת הדרך תהיה על סמך זיהוי "פנל" של חלבונים האופיני בדם של חולות סרטן השחלה מתוך אלפי חלבונים שייבדקו ע"י מחשב, אך כאמור זה רק בשלבי מחקר. כל הנ"ל נכון לכלל האוכלוסיה ואין המלצה לבדיקה פרט לבדיקה הגניקולוגית השנתית השגרתית. לגבי נשים שהן בסיכון כגון בסיפור משפחתי חיובי, ניתן לבדוק נשאות גנטית. לנשים אלו מומלץ בדיקות בתדירות גבוהה יותר ולעיתים אף כריתת שחלות מונעת.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית