אחרי סרטן שד

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

13/12/2003 | 22:08 | מאת: אורית

עברתי למפקטומי לפני שנתיים טיפולים כימוטרפיים והקרנות. נוטלת טמוקסיפן. ערכתי בדיקה גנטית ואני לא נשאית. מה המלצתכם בנושא כריתת רחם ושחלות כטיפול מונע. אני בת 42

מאחר והבדיקה הגטית לנשאות למוטציה שלילית, הסיכון לסרטן שחלות שהוא הבעיתי יותר לזיהוי מוקדם, תלוי במקרים נוספים של סרטן במשפחה. במידה ואין סיפור משפחתי חיובי, הסיכון ללקות בסרטן השחלה הוא רק במעט יותר גדול מהסיכון הכללי באוכלוסיה של כ 1.5% במהלך החיים. למרות זאת לא מעט נשים דורשות ניתוח מונע ובמקרים אל,ו על פי רב אנו נענים לבקשה. נתון חשוב נוסף בקבלת ההחלטה תלוי באם הטיפולים שקיבלת גרמו להפסקת הוסת. סרטן רירית הרחם מופיע בשיעור גבוה יותר מכלל האוכלוסיה בנשים הנוטלות טמוקסיפן, אך מרבית המקרים מתגלים בשלב מוקדם הניתן לטיפול יעיל. כמובן שאם מחליטים לבצע ניתוח, יש לשקול כריתת רחם בנוסף לשחלות.

18/12/2003 | 22:15 | מאת: אורית

בהמשך לתשובתך ראשית אני מודה על תשובתך. אכן המחזור הפסיק אחרי טיפול ראשון ולא חזר. אין לנו במשפחה עוד מקרי סרטן.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית