כימותרפיה אחרי כריתת רחם, חצורות ושחלות...

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

03/06/2014 | 20:50 | מאת: לאה

לפני 6 שבועות בוצע בי ניתוח כריתת רחם, חצוצרות ושחלות, וכן שכבת המגן השומנית שעוטפת את הקיבה, עקב גילוי של גידול גדול בשחלה השמאלית, שבבדיקה הפתולוגית אובחן כסרטן ממאיר Stage 1. בבדיקת הדגימות של איברים אחרים בבטן, כולל חצוצרה שמאלית, לא התגלו שום ממצאים פתולוגי חיוביים. כמו כן לא היתה דליפה מהגידול שהיה בשחלה אל חלל הבטן. ולמעשה אני עכשיו נקייה לחלוטין מכל סימנים סרטניים, או גרורות... למרות זאת, התיעצות משותפת של הרופא המנתח והרופא המטפל המומחה, על טיפול מניעתי כימותרפי של Carboplatin בשילוב Taxol, אך לאחר מכן בעקבות התיעצות נוספת הוחלט שבמצבי שהוא Stage 1, אפשר להסתפק בכימותרפיה של Carboplatin בלבד והויתור על תוספת Taxol לא מאד משמעותי במקרה שלי. הטיפול עשוי להיות מבוצע ב- 6 טיפולים במרווחים של 3 שבועות, כמובן בהתחשב בתוצאות בדיקות הדם שיערכו לפני כל טיפול נוסף... יש לי קת ספקות וחוסר בטחון, לגבי הטיפול הכימותרפי, הואיל ומאחר וכרגע אני מוגדרת למעשה כנקייה מכל מימצא סרטני, בעוד הטיפול בעצם מיועד לפעול בעיקר כנגד תאים סרטניים, הרי שלמעשה הטיפול הכימותרפי שאני מקבלת יפגע בעצם רק בתאים הבריאים שבגופי...!!! הייתי רוצה לדעת מדוע בכל אופן הוחלט על הטיפול הכימותרפי המונע, מה בעצם הוא אמור למנוע? ומה האפקטיביות שלו על גופי כנגד התפתחות תאים סרטניים בעתיד, אחרי שאסיים את הטיפול...? ומצד השני מה הנזק שעלול להיגרם לי, אם הפיך או בלתי הפיך...? אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא, על מנת שאוכל להיות בטוחה, שהטיפול שנקבע לי אכן נחוץ, ועשוי לעזור לי בעתיד... בתודה מראש, לאה

נתון שמאד חסר הוא מה דרגת ההתמינות של הגידול (GRADE) שיכול להות טוב (דרגה I) שאז סיכויי חזרת הגידול מאד קטנים ולא מומלץ טיפול כמוטרפי לבין דרגה III שאז על אף שאת נקייה יש בכל זאת סיכוי לא גדול אך לא זניח לחזרה של הגידול. במקרים כאלו מתן כמוטרפיה מוריד את סיכויי ההישנות ולכן מומלצת על מנת להוריד סיכון זה עם לקיחה בחשבון של תופעות לוואי אפשריות צריך לזכור שאם חס וחלילה יש הישנות של הגידול אז קשה מאד לטפל במצב זה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית