לפרסקופיה?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/07/2009 | 13:49 | מאת: איריס

תודה על תשובתך בענייני. 1. האם לדעתך על סמך הנתונים הקיימים אכן יש סיבה לחשד ב-Endometrial stromal sarcoma, או - Uterus Leiomyosarcoma.(מיומה זה 4 שנים, והיום 7ס"מ, שנתיים במנופאוז (לפני שנתיים היתה 5.1ס"מ). כאבים. דימומים סדירים פחות או יותר שלא ברור מקורם). 2. האם יש מקום לבדיקות נוספות מעבר לאלה שעברתי (US, וגרידת נסיון שתוצאותיה הראו תאים הריוניים, כאשר הריון נשלל מכל וכל). 3. האם ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי למרות חשד לממאירות? תודה.

04/07/2009 | 14:31 | מאת: איריס

עדיין הסיכוי לסרקומה הוא מאד קטן אך אין דרך לדעת זאת בודאות אלא בניתוח כריתת רחם ומאחר והועלה חשד לסרקומה הייתי נמנע מלפרסקופיה שבה להוציא רחם גדול צריך לחתוך אותו לחלקים בחלל הבטן (מורסלציה) שיכולה להיות בעלת השלכות שליליות במידה ואומנם תהיה סרקומה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית