נגישות
נגישות

מורסלציה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים למורסלציה

כירורגיה גינקולוגית - תמונת המחשה
כירורגיה גינקולוגית מהם יתרונות הלפרוסקופיה? מהי לפרוסקופיה אבחנתית ומהי לפרוסקופיה ניתוחית? כל מה שרציתם ל...
מיומה - תמונת המחשה
מיומה קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה אומר אם ההמוגלובין שלכם נמוך?...
כריתת רחם - תמונת המחשה
כריתת רחם זהו עצם העניין- על אוסטאופורוזיס, ודרכי מניעה, ולמה אסור להימנע מפעילות גופנית גם במקרה...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למורסלציה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מורסלציה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לד"ר ברנר שלום וברכה, לפני כחודשיים בוצע ניתוח לפרוסקופיה באישה בת 48 אם לשלושה, בריאה בד"כ, לכריתת רחם שלמה ללא טפולות עקב חשד לרחם מוגדל רב שרירנים (מתאים להריון שבוע 16), חשד לשרירן על גבעול מימין בגודל כ 6-7 ס"מ ותלונות חוזרות על כאבי בטן. יש לציין שהיא סבלה משרירנים החל משנת 2005. במהלך הניתוח התגלה ממצא הנראה שרירני צמוד לרחם אך אינו מחובר אליו בגודל כ 6-7 ס"מ, בעל מראה סולידי המתאים לשרירן אומנטום דבוק אליו, הממצא היה מחובר על גבעול צמוד לרחם ואינו דבוק לאיברים (למעט האומנטום), הממצא המנותק נתפש, הופרד מהאומנטום והוצא בשלמות דרך הנרתיק ללא כל צורך בחיתוך או מורסלציה, השחלות לא הוסרו. צוואר הרחם, הרחם והשחלות היו תקינות ולא התגלה כל ממצא נוסף באגן או בבטן עליונה וללא נוזל חופשי. צילום CT שבוצע לאחר הניתוח היה תקין אף הוא. בבדיקה הפתולוגית נמצא שמדובר בגידול מסוג Myxoid LeioMyoSarcoma, בתחילת חודש מרץ בוצעה בדיקה פתולוגית נוספת ונמצא שהגידול רגיש ב-100 אחוז להורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון. נוכח חשש שנותרו באזור תאים נגועים הומלץ בארץ על טיפול קרינתי חיצוני וברכיתרפיה (לאגן + PV). הבנתי שהקרנות מיועדות בין השאר להרוס גם את השחלות. מנגד, ד"ר בנג'מין מארה"ב שלל האפשרות של טיפול קרינתי והמליץ על טיפול כימותרפי (4 מחזורי טיפול ב-gemcitabine-docetaxel ולאחר מכן 4 מחזורי טיפול ב-adriamycin-ifosfamide). כתוצאה מהבדלי ההמלצות הללו נוצר בלבול רב, חרדה קשה וייאוש. הבנתי שהסתבר בדיעבד שניתוח הלפרוסקופיה שבוצע,כנראה לא היה הניתוח האופטימאלי לסרקומה. אבקש לברר האם יש מקום לשקול תחילה ניתוח מתקן נוסף לפני ההקרנות/כימותרפיה (להסרת השחלות במקרה הצורך,לניקוי האזור וכד') ובדיקות כגון PET C.T או בדיקת דם AMAS test כדי לבדוק האם אכן נותרו תאים נגועים באזור (ידוע לי שהבדיקה עדיין לא מקובלת בארץ אבל יש לה אישור FDA ומשתמשים בה במס' מרכזים רפואיים בארה"ב), כמו כן אבקש לברר האם יש מקום לשקול טיפול היפרתרמיה או טיפול אלטרנטיבי אחר כגון תה ESSIAC ובאיזה שלב. אודה מאוד להתייחסות דחופה שכן אם לא יחול שינוי של הרגע האחרון היא אמורה להתחיל בקרוב טיפול קרינתי (חרף תופעות הלוואי והנזקים הכרוכים בו), בתודה מראש ובברכה

ראשית צריך לציין שדברים באונקולוגיה אינם חד משמעיים ולכן לעיתים דעות שונות ומנוגדות ממומחים שונים. אני אישית מסכים עם ד"ר בנג'מין. גידולים מסוג סרקומה דורשים קרינה במינון גבוה ביותר כדי לחסל אותם. לא ניתן לתת מנה כל כך גבוהה לאזור האגן שם היה הגידול. האמת שאין נתונים חד משמעיים לגבי היעילות של כימותרפיה כטיפול מונע-אדג'ובנטי במקרים כאלה. בכל זאת הייתי חושב שכימותרפיה יותר מתאימה או ללכת על המקסימום שזה קרינה ולאחר מכן כימותרפיה. כמובן שבנוסף לכך הייתי ממליץ על טיפולים נוספים ברפואה משלימה, החל מצמחי מרפא, אסיאק, סחוס כרישים, היפרתרמיה או כל דבר נוסף. ד"ר יוסף ברנר

תודה על התייחסותך המהירה. אודה אם תוכל להתייחס בהקדם גם לשאלתי הנוספת לגבי ניתוח נוסף, כלומר האם יש מקום לשקול תחילה ניתוח מתקן נוסף לפני/במקום ההקרנות/כימותרפיה (להסרת השחלות במקרה הצורך, לבדיקת בלוטות הלימפה, לניקוי האזור וכיו"ב) ולאפשרות של ביצוע בדיקה מקדימה לפני ההקרנות כגון בדיקת AMAS test (בדיקה שבמידה ותהיה תקינה אולי תחסוך הצורך בהקרנות/כימותרפיה), בתודה ובברכה

לד"ר ברנר שלום רב, בהמשך לשאלתי הראשונה אבקש לברר האם קיים מידע מבוסס כלשהו (ע"ס מקרים דומים בעבר) שעל פיו ניתן להעריך באופן סביר את הסיכוי לכך שנותרו תאים נגועים בעקבות ניתוח הלפרוסקופיה שעברה, ואת הסיכוי שתאים כאלה יתפתחו חלילה לגידולים לא שפירים. במילים אחרות: ע"ס ניסיון העבר מהו הסיכוי/סיכון הנגזר מדחיית טיפולי ההקרנות/כימותרפיה בהשוואה לסיכוי/סיכון שכרוך באי-דחייתם? כל זאת בהנחה שהיא תיישם שינוי מיידי בתזונה, אורחות החיים, פעילות גופנית סדורה ופעילויות מומלצות נוספות מתחום הרפואה האלטרנטיבית/משלימה, ותהיה במעקב רציף לוודא שלא יחול שינוי לרעה במצבה. הערה: השאלה מתבססת על ההנחה שלמערכת חיסון המתפקדת היטב יש תפקיד קריטי במניעה, החלמה והתאוששות היא אמורה להחליט בימים הקרובים לגבי הטיפול שתקבל,אודה מאוד להתייחסות מהירה ככל האפשר, בברכת חג שמח

תודה על תשובתך בענייני. 1. האם לדעתך על סמך הנתונים הקיימים אכן יש סיבה לחשד ב-Endometrial stromal sarcoma, או - Uterus Leiomyosarcoma.(מיומה זה 4 שנים, והיום 7ס"מ, שנתיים במנופאוז (לפני שנתיים היתה 5.1ס"מ). כאבים. דימומים סדירים פחות או יותר שלא ברור מקורם). 2. האם יש מקום לבדיקות נוספות מעבר לאלה שעברתי (US, וגרידת נסיון שתוצאותיה הראו תאים הריוניים, כאשר הריון נשלל מכל וכל). 3. האם ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי למרות חשד לממאירות? תודה.

עדיין הסיכוי לסרקומה הוא מאד קטן אך אין דרך לדעת זאת בודאות אלא בניתוח כריתת רחם ומאחר והועלה חשד לסרקומה הייתי נמנע מלפרסקופיה שבה להוציא רחם גדול צריך לחתוך אותו לחלקים בחלל הבטן (מורסלציה) שיכולה להיות בעלת השלכות שליליות במידה ואומנם תהיה סרקומה