סרטן שחלות במצב מתקדם ביותר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

10/01/2004 | 11:21 | מאת: אסנת

באוגוסט 2001 נתגלה לראשונה כי אמי חלתה בסרטן השחלות וכי המחלה לכשנתגלתה כבר התפשטה לחלל הבטן והייתה מצוייה בשלב 3 . אנו התעקשנו שאמי תקבל 3 טיפולים של טקסול וקרבו, טרם הניתוח שעברה בנובמבר 2001 ולאחר הניתוח שכלל הסרת רחם שחלות ותוספתן וניקוי גרורות בחלל הבטן,שוב 3 טיפולים של טקסול וקרבו. למרבה הצער המחלה שבה לאחר חודשיים ימים ומאז ועד לפני כשלושה חודשים טופלה אמי בתרופות כימותרפיות ברציפות משך למעלה משנתיים ימים,ובכללם טופוטקאן,ג'ימסיטבין וינורלבין עם קרבו. מאחר ולאמי אין ורידים עקב השמנת יתר ועקב הטיפולים הכימותרפים הרבים אזי הושתל לה פורט א- קט מספר פעמים מאחר והשתל הצנתר לא הצליחה ,וכיום היא מקבלת למעלה משנה זריקות קלקסן במינון 40 מ"ג לאחר אירוע של קריש דם שנוצר בצווארה עקב הפורט. כיום לצערי חלה הדרדרות במצבה לאחר שפעם ראשונה אמי בחרה לא לקבל במשך 3 חודשים רצופים תרופות כימותרפיות .למען הדיוק יאמר כי גם קודם לכן הצטברה מיימת בבטנה בכמות של 6 ליטר אותה היו מנקזים מידי כחודש אך כיום הכמות מצטברת מידי יומיים שלושה ומנוקזת מידי שבוע.מיימת גם עברה לריאות דבר שלא היה קודם ונוקזו 2 ליטרים .ניתוח טל קש שבוצע בענין כדי לא לאפשר למים להצטבר בריאות לא הצליח לצערי ולקינוח מצב רגלה השמאלית של אמי חמור ביותר שכן אירע בה זיהום חמור עקב בצקת שהחלה בקרסול ועלתה עד לסוף ירכיה שלאמי כך שהיא כיום עקב הבצקת שמונעת מהדם לזרום דבר שגרם לזיהום חמור, גם אינה מסוגלת לדרוך על רגליה ומרותקת למיטתה.כל התופעות התרחשו במשך האישפוז האחרון של אמי אשר עדיין מאושפזת בבי"ח אישפוז המשתרע על פני חודשיים ימים בקירוב. לפני כיומיים,ובהמשך לבקשתי החלה אמי בטיפול של תרופה כימותרפית בשם "דוקסיל", אשר ע"פ קופ"ח כללית אינה ממומנת בסל התרופות ואותה הבאתי לביה"ח באופן פרטי בעצמי.תרופה אשר אני מבינה כי ניתנת מידי 28 יום. מעולם לא הייתי מיואשת יותר ומעולם לא חשתי כי עולמי חרב עלי כפי שאני חשה היום כאשר אני רואה את אמי, מחמל נפשי,אותה ליוויתי בצמידות שאין למעלה ממנה כל התקופה במצב כזה,לרבות נסיעה ל"ממוריאל סלואן קייטרינג סנטר"בניו- יורק לקבלת ייעוץ וחוו"ד. אני מבינה כי כלל התופעות שתיארתי לעיל , היינו מיימת בבטן ובריאות ,בצקות ברגליים אשר ברגל השמאלית גרמו לזיהום ,אבדן היכולת להשתמש ברגליים עקב הבצקות ,נובעות מן המחלה עצמה,ולכן רק אם הדוקסיל ישפיע לטובה ניתן יהיה משהו לעשות. אני גם מבינה כי לא כ"כ מצופה שה"דוקסיל" ישפיע כי אין המדובר בקו שני של טיפול אלא בשישי או שביעי. בכל זאת אני מחננת לדעת מה עוד ניתן לעשות.

אוסנת, צר לי על המצב שאת מתארת שהוא למעשה אופיני לסרטן שחלה מתקדם, כאשר לנסיונות טיפול חוזרים בתרופות כמוטרפיות שונות יש תגובה זמנית או אין כל תגובה כלל. כרגע במצב של אימך עם הישנות או בעצם התמדת המחלה על הסיבוכים הקשים הנלווים, אין הרבה פתרונות קסם. הרעיון של טיפול בדוקסיל הוא טוב מאחר וזו אחת התרופות היעילות ביותר כנגד סרטן השחלה, אם כי כפי שכתבת הסיכוי להצלחה בקו שישי-שביעי הוא לא רב. במידה ותהיהי תגובה ומצב אימך ישתפר ניתן לשקול טיפולים שהם בגדר פרוטוקול מחקרי בלבד. לאור מצב אימך נראה לי החשוב ביותר כעת לדאוג לטיפול תומך מיטבי על מנת לוודא שלא תיסבול.

28/04/2004 | 11:46 | מאת: לאה

אסנת, בחג העצמאות 2004, פגשתי את בת דודתי, דפנה אשר פנתה אלי עם בעייה דומה, לפיה שרותי בריאות כללית אינה מממנת את התרופה - דוקסיל DOXIL. דפנה פועלת בנושא זה, אשמח להפגיש בינכם לצורך קידום הנושא. בימים אלה דפנה מארגת רשימת חברי הקופה אשר מוחים על החלטת שרותי הבריאות וישנם כאלה אשר מאיימים על התנתקות משרותי בריאות, בעיקר צעירים משוחריי צבא. שהרי מחלה זו מדברת בשם כל האימהות הסובלות.

14/04/2007 | 21:15 | מאת: רונית

שמעתי על טיפול בנוגדנים.שיש לו הצלחה בסוג של גרורות בראות עקב סרטן שהוסר מצוואר הרחם .ההיתי רוצה לקבל אינפורמציה לגבי הטפול.תודה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית