כימותרפיה - דלקת במפרקים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

07/04/2020 | 00:44 | מאת: גלית

שלום, אני סיימתי טיפול כימותרפי לפני כ-5 חודשים. לפני שחליתי הESR שלי היה גבוה במידה מסויימת. בזמן הטיפול, הESR התחיל לעלות בהדרגה ולא היו לי שום כאבים במפרקים. בסיום הטיפול התחילו לי כאבים ברוב המפרקים והESR עדיין גבוה. כרגע יש לי כאבים די חזקים במפרקים, בדיקות הדם שקשורות לדלקת מפרקים הן תקינות (C3, C4, ANNA, וRF) למעט הESR. איזה קשר יכול להיות בין טיפול כימותרפי לבין דלקת מפרקים או כאבי מפרקים? האם הטיפול שקיבלתי (טקסול וקרבופלטין), עשוי לגרום להתפרצות של דלקת מפרקים או שההפך- כל זמן שקיבלתי את הכימותפריה לא היו לי כאבים במפרקים למרות שגם לפני כן לא היו לי. כרגע אני מקבלת אווסטין. אציין כי כל הכאבים שלי התחילו בסיום הטיפול הכימותרפי, לפני כן לא היו לי שום כאבים במפרקים. כרגע בגלל המצב אני לא יכולה לעשות שום בדיקה למעט בדיקות דם מדי פעם. תודה על תשובתך.

תופעות לוואי לרב מגיעות בזמן הטיפולים ולא לאחר הסיום אווסטין יכול לגרום לכאבי בשרירים ופחות ידוע על מפרקים מומלץ להתיעץ עם ראומטולוג המומחה לדלקות פרקים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית