סרטן שחלות וטיפןלי קרינה לאגן

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

12/01/2020 | 12:04 | מאת: מישהי

שלום. עברתי בעקבות סרטן שחלןת 26 הקרנות לאגן ומיד אחר כך חזרת מחלה גרורתית שלא הייתה לפני הקרינה לאגן כולו. שמעתי שהקרינה היא זו שגרמה למחלה להתפרץ כגרורתית ומעבר לכך שמעתי שנזקי הקרינה נותרים בגוף באופן שהסרטן למעשה ישאר כרוני תמיד ללא סיכויי החלמה. יש בזה מן האמת?

קרינה לאגן לסרטן שחלות ניתנת במקרים נדירים ויוצאי דופן כאשר מוצו טיפולים אחרים. קרינה יכולה לגרום להתפתחות סרטן מסוג אחר אבל רק לאחר שנים רבות לכן אי אפשר לטעון שסרטן שחלותשחזר קשור לקרינה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית