מספר שאלות :

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/11/2019 | 12:45 | מאת: לילך

שלום, אני נמצאת בסיום הטיפול הכימותרפי השבועי - טיפול 17 מתוך 18 בקרבופלטין+טקסול, וממשיכה עם אווסטין - טיפול 5 מתוך 18 - אחת לשלושה שבועות. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה, שמתי לב שרמת ויטמין D וכן רמת המגנזיום - נמוכים. האם מותר לקחת תוסף מזון של ויטמין D, וכן תוסף מגנזיום במצבי ? ושאלה נוספת: בימים האחרונים,אני מרגישה כאבים מסוימים לאורך הרגל מאחור,שמתחילים קרוב לקרסול, ומסתיימים באזור הישבן. כמו כן, אני מרגישה מעט מאוד (לא משהו רציני), "הרדמות" של שתי אצבעות בקצה כף היד. עלה על דעתי שאולי מדובר בנוירופתיה כלשהי, הקשורה לקבלת הטקסול, ושאלתי היא האם מצב כזה מחייב הפסקה מיידית של הטקסול (כשמדובר בטיפול השבועי האחרון- ה -18)? או שדבר זה נובע ממחסור בויטמין הנ"ל או במגנזיום ? תודה על תשובותיך.

אין בעיה לטפל בוטימנים כולל ויטמין D וגם במגנזיום סביר להניח שהנימול אותו את מרגישה אומנם קשור לטיפול בטקסול לכן מומלץ להתיעץ עם האונקולוג המטפל האם לקבל את מנת הטקסול האחרונה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית