תרופות גנריות.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/11/2019 | 23:38 | מאת: מיכל

שלום, אני מטופלת בשלוש תרופות: 1. טקסול. 2. קרבופלטין. 3. אווסטין. מבחינת הטיפולים: הטיפולים בטקסול וקרבופלטין הם אחת לשבוע,ומתוכם קבלתי כבר 15 טיפולים מתוך 18 טיפולים. במקביל-הטיפול באווסטין הוא אחת לשלושה שבועות, וממנו קבלתי כבר 4 טיפולים. רק לפני מספר ימים, הבנתי והסתכלי כי למעשה אני כנראה מקבלת בשתיים מן התרופות תרופה גנרית. על האווסטין - מופיע השם: bevacizumab. על הטקסול מופיע השם paclitaxel. רק על הקרבופלטין מופיע השם:carboplatin. שאלותי הן: *בהנחה ששתי התרופות האלה אכן גנריות - האם זאת מדיניות של בית חולים, או של קופת חולים שמאשרת עבורי את התרופה? *אם שתי התרופות האלה אכן גנריות, והן קיימות למעשה כלא גנריות - האם התועלת בטיפול שאני מקבלת מופחתת אילו הייתי מקבלת את התרופות המקוריות? *איזה משמעות רפואית יש לעובדה שייתכן שאני מקבלת תרופות גנריות בטיפול מהסוג הזה? מודה לך על תשובתך.

לא נראה ליש שיש כל בעיה בטיפול שאת מקבלת מכיון שאין הבדל בתרופות והשמות הגנרים והמסחריים משמים במקביל בדיוק לאותן תרופות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית