אווסטין דימום מהאף.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/10/2019 | 15:55 | מאת: רחל

שלום, אני מקבלת טיפול כימותרפי שבועי - קרבופלטין + טקסול.(עד כה-טיפול מס' 11). במקביל - קבלתי כבר שני טיפולים באווסטין. לאחר הטיפול השני באווסטין, היה לי באף דימום, לא רציני, ואף היה לי דם קרוש באף שהייתי רואה אותו, בעיקר בבוקר. לאחר כשלושה שבועות של הטיפול באווסטין - הדימום פסק, דבר המעיד כי מדובר כנראה בתופעה הקשורה לאווסטין. רציתי לשאול/ לדעת - האם תופעה כזאת מחייבת את הפסקת התרופה? או שניתן לדעתך להמשיך. אציין כי כמו כן, אני מקבלת כל פעם לאחר הטיפול הכימותרפי השבועי גם שתי זריקות נופוגן. (30 יחידות). האם יכול להיות קשר לכך? אני יודעת ששילוב האווסטין תוך כדי קבלת התרופות הכימותרפיות חשוב מאוד מבחינת הצלחת הטיפול הכללי. אודה לך על כל אינפורמציה בעניין זה. תודה.

לפי חומרת הדימום ובהנחה שספירת הדם תקינה, אין צורך להפסיק את הטיפול באווסטין

14/10/2019 | 19:00 | מאת: רחל

תודה על תשובתך, ושאלה נוספת: מה הכוונה תקינה ? גבוהה ? רגילה ? תודה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית