טיפול בסרטן השחלה.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

23/07/2019 | 19:14 | מאת: מיכל

שלום, אובחנתי כחולה בסרטן השחלה, עם גרורות,והתחלתי טיפול כימותרפי - טקסול וקרבופלטין. כמו כן נערכה לי בדיקה למוטציות השכיחות, ועדיין אין את התשובות של בדיקה זאת. הבנתי, כי לתוצאות בדיקת המוטציות בגנים, יש משמעות לגבי שילוב תרופות מסויימות במקביל לקבלת כימותרפיה, בין אם שילוב עם אווסטין, מעכבי פארפ תרופות אימונותרפיות ותרופות ביולוגיות שונות. מה השוני העקרוני בטיפול בין אישה שנושאת את המוטציות הנ"ל, לבין אישה שאינה נושאת את המוטציות? ומדוע קיים שוני בהחלטה וסוג הטיפול ? אודה על כל אינפורמציה וסדר בעניין זה. תודה

כמוטרפיה תמיד הכרחית ותוספת של תרופול ביולוגיות לעיתים ניתנות רק במקרים שנראה שהגידול נושא מוטציה שתביא לכך שתהיה תגובה לטיפול הביולוגי בסרטן שחלה אווסטין לרב נותנים לכולן ללא קשר למוטציות ותרופות כלינפרזה ואימונוטרפיה נותנים לפי הפרופיל הגנטי של החולה או של הגידול

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית