טיפול ברכיתרפיה למרות PET CT נקי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/01/2019 | 10:45 | מאת: דנה א.

עברתי ניתוח עקב גידול ברירית הרחם, והסתבר שהיתה גם גרורה באומנטום. קיבלתי כימותרפיה, ולמרות כאמור CT תקין, הרופאים ממליצים לי לקבל 3 טיפולי ברכיתרפיה. האם נחוץ? תופעות הלוואי נשמעות מפחידות מאד.

הטיפול העיקרי פרט לכריתת הרחם הוא הכמוטרפיה שניתנה בשל הגרורה באומנטום מטרת הברכיטרפיה לנרתיק להוריד את הסיכון לחזרת המחלה בנרתיק , זהו טיפול יחסית קל כמעט בלי תופעות לוואי ולא כפי שקראת שכנראה קשור לקרינה מלאה חיצונית לאגן

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית