CA-125 בירור להבנה לעומק

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/08/2018 | 00:56 | מאת: ספיר

בבדיקות דם שביצעתי הערך של CA-125 הוא 53 U/ML CEA הערך 6.46 NG/ML האם מעיד בוודאות על סרטן בשחלה? אילו בדיקות עליי לבצע עוד ? האם יכול להעיד על אנדומטריוזיס חוזר? אשמח לתשובה מהירה. תודה

שני הערכים מעט גבוהים מהנורמה יכולות להיות לזה הרבה מאד סיבות ובכלל זה אנדומטריוזיס צריך להבין למה בכלל ביצעת את הבדיקות ואיזה בדיקות נוספות ביצעת על מנת להמליץ

17/08/2018 | 21:45 | מאת: ספיר

הגעתי לבדיקות מכיוון שאני שנתיים אחרי ניתוח של ההיפופיזה ומאז הורמונים משתוללים, דימומים חריפים בזמן וסת חצי גוף שמאל משתתק ו/או כואב מאוד, צלליות מרצדות מול העיניים וכאבי ראש ובטן חזקים. נעשו גם בדיקות ברזל וקרישיות בדם שיצאו בערכים לא תקינים ובבדיקה אצל גניקולוג נצפו גידולים חריגים על השחלה השמאלית. אילו בדיקות לבקש עוד? בבקשה בדחיפות. אשמח לדעת האם יש סיכון בהסרת הרחם כולו במידה ואכן יתברר כגידולים שמצריכים ניתוח. תודה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית