הישנות סרטן שחלות ומרקר לא ברור

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/04/2018 | 21:05 | מאת: אוריאן

הישנות של סרטן שחלות אחרי רימסיה של שנתיים. פט סיטי הראה חזרת מחלה בגרורה בבטן. המרקר עלה בקצב של 12-18-22 חלפו 3 שבועות והמרקר ירד ל 16 הרופאים השאירו בידיי את ההחלטה אם לנתח, או להתחיל בטיפולי כימותרפיה, או להמתין ולעקוב אחרי המרקר. מה דעתך והמלצתך? ומה הסיבה שהמרקר יכול לפתע לרדת? הפט סיטי אמין ? האם יכולה להיות נסיגת מחלה ללא טיפול?

כדאי לחזור על בדיקת ה CA-125 כי תמיד יכולות להיות טעויות וצריך לראות מה בדיוק מראה ה PET הוא לרב אמין אבל נתקלתי גם בתוצאות שגויות רק לאחר הכרה מעמיקה יותר של המקרה אוכל לנסות ליעץ לך מה הגישה המתאימה ביותר כעת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית