איבחון סרטן רחם - שאלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

11/07/2017 | 06:15 | מאת: Tal

שלום רב. אני בת 42 . חליתי בסרטן השד לפני כשנה וחצי . איני נשאית של הגנים. כן עברתי טיפולי ivf . אני מתעדת לעבור כריתת שחלות כי אני מאוד מפחדת מסרטן שחלות. בבדיקה לאחרונה נמצא שרירית הרחם כתוצאה מהטמוקסיפין , עבה. אני כרגע שוקלת האם להוציא את הרחם גם . ואודה אם תוכלי לענות על השאלות הבאות. 1. האם זה נכון שסרטן ברחם הוא קל לאיבחון? אני מבינה שדימום הוא סימן לכך וזה קורה בשלב מוקדם. 2. האם זה נכון שסרטן הרחם הוא מקומי, כלומר בשלב שמגלים אותו, בשל הדימום, הוא לא מתקדם. (בניגוד לסרטן השחלות לדוגמא) בתודה טל

אומנם כפי שכתבת סרטן רירית הרחם ברב אבל לא בכל המקרים מתגלה בשלב מוקדם ללא גרורות בשל הופעת דימום לא סדיר כבר בשלב ראשוני של המחלה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית