הקצאת שורשים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

20/09/2006 | 12:33 | מאת: צילה

לאחר בדיקה של פריודונט, הומלץ לי לעבור הקצאת שורשים בעקבות דלקת ונסיגת חניכיים. מהי הקצאת שורשים? והאם שיננית יכולה לבצע פעולה זו? אודה לתשובה מהירה

22/09/2006 | 02:40 | מאת: יואב

אני עברתי טיפול כזה. זו ניקוי עמוק של אבנית מהשיניים, אבל לא סתם מהשיניים שאנו רואים, אלא גם מחלק השיניים הקיים מתחת לחניכיים. זה טיפל עמוק מעל קו החניכיים על מנת לנקות את האבנית שהצטברה שם ושאנו לא יכולים לנקותה באמצעים רגילים. חשוב לדעת שלאחר הטיםול החניכיים "מתכווצות" ו"נסוגות" טיפה יותר... בברכה, יואב.

29/06/2008 | 15:51 | מאת: דורית

יש לי בעיית חניכיים ו בעקבות כך עקרו לי כ-5 שיניים, ביקשתי לעשות שתלים אך נאמר לי שעליי לטפל קודם כל בחניכיים, פניתי למומחית לחניכיים והיא טענה שעליי לעשות תחילה הקצאת שורשים ולאחר מכן ניתוח חניכיים שאלתי אותה מדוע עליי לעשות את הקצאת השורשים ולא ישר את הניתוח והיא ענתה שחייבים קודם כל את ההקצאה לפני הניתוח האם זה נכון או האם היא מנסה למשוך ממני עוד כספים? והאם שיננית יכולה לעשות הקצאת שורשים?

24/09/2006 | 20:21 | מאת: צילה

לאחר בדיקה של פריודונט, הומלץ לי לעבור הקצאת שורשים בעקבות דלקת ונסיגת חניכיים. מהי הקצאת שורשים? והאם שיננית יכולה לבצע פעולה זו? אודה לתשובה מהירה. יש לי תור להקצאת שורשים ביום שני בבוקר. האם שיננית יכולה לבצע טיפול זה???????????

24/09/2006 | 20:21 | מאת: צילה

לאחר בדיקה של פריודונט, הומלץ לי לעבור הקצאת שורשים בעקבות דלקת ונסיגת חניכיים. מהי הקצאת שורשים? והאם שיננית יכולה לבצע פעולה זו? אודה לתשובה מהירה. יש לי תור להקצאת שורשים ביום שני בבוקר. האם שיננית יכולה לבצע טיפול זה???????????

21/04/2008 | 11:48 | מאת: קרולין

מומחה לחניכיים של קופ"ח בדק אותי בדיקה שטחית ביותר ואחרי דקותיים רשם שעלי לבצע הקצאת שורשים ב-4 מיפגשים כשכל פעם מרדימים רבע מהשיניים.( הלכתי לשם לביקורת כי לפניו היתה רופאה מקסימה). קראתי הסברים לגבי בדיקה זו ואינני חפצה לרוץ לבצעה אם זה אינו הכרחי. מה כדאי לנסות לבצע לפני הקצאה זו , שמא ניתן למנוע פעולה אגרסיבית זו הגורמת לעיתים לנסיגת חניכיים וכד'..... בתודה מראש עבור התייחסותך לנושא קרולין

27/12/2008 | 13:50 | מאת: יפה

רופא השיניים אינו רוצה לעשות לי את הסתימות בשיניים הקדמיות הקרובות לשפתיים לפני שאעשה ניקוי והקצאת שורשים , האם אוכל לקבל הסבר במה זה קשור לסתימות בשיניים הקדמיות?

08/10/2006 | 22:38 | מאת:

צילה שלום, הקצעת שורשים הוא החלקת השורשים לאחר סילוק הפלאק והאבנית מהשורשים. זה לרוב מבוצע בהרדמות אבל ניתן גם לביצוע ללא הרדמה. שיננית גם יכולה לבצע את ההקצעות, אבל בפיקוח הרופא.

25/06/2008 | 11:27 | מאת: ילנה

הומלץ לי לעבור הקצאת שורשים בעקבות דלקת ונסיגת חניכיים.ואחרי זה ניתוח. לפי הסבר של שיננית פרטית שלי זה טיפול שבד"כ מחולק ל4-6 חלקים שכולל הרדמה . כשפניתי לפריאודנט הוא החליט ששתי טיפולים זה מספיק (טיפול אחד אצל שיננית שלו וטיפול אחד אצלו ). הטיפולים כללו ניקוי של כל הפה בשתי פעמים וגם בלי הרדמה. כששאלתי את השיננית מה הבדל בין ניקוי אבן והקצאות , נאמר לי שהיא עושה לי במכשיר שונה.יש לי הרגשה (אני פשוט לא מבינה בזה וזו הסיבה שפנתי אליכם) שטיפול שנעשה לי הוא ניקוי אבן רגיל. אשמח מאוד לתגובתכם. תודה רבה.

26/06/2008 | 14:55 | מאת: קרולין

ילנה ! תודה עבור המידע לגבי הקצאת שורשים. אם מנהל האתר, את , ואחרים תוכלו להוסיף לי פרטים מניסיונכם האישי, אשמח מאוד. אני מתלבטת אם זה לא מיותר , בעיקר בגלל העובדה שאומרים שאחרי הקצאת שורשים החניכיים קצת נסוגות ומתכווצות.

31/08/2008 | 12:49 | מאת: מיכל

לכל המתעניינים אני עברתי היום טיפול הקצאת שורשים ונותרתי עם תחושה שרימו אותי. הטיפול שחולק לשניים וכיום נעשה רק לחניכיים התחתונות היה קצר בחצי מהזמן שנאמר לי שימשך (25 דק' במקום 50) והיה שטחי מאד, לדעתי אפילו יותר מטיפול שיננית (שעברתי לפני שבועיים) וכלל בעיקר גירגורים בחומרים שונים, ציפוי פלואור לשיניים (תוספת של למעלה מ60 ש"ח ונאמר לי שזה חובה) והדרכה לגבי צחצוח שיניים. יש לציין שהטיפול נעשה במרפאה מורשית של קופת חולים כללית ע"י שיננית וללא השגחת רופא. כדי לקבל את ההפנייה (שכבר השיננית הראשונה אצלה הייתי אמרה שלי שאקבל) הופנתי לרופא רגיל, שילמתי על בערך 14 צילומים לחניכיים ושילמתי על מפגש נוסף עם רופא אשר מומחה לבעיות חניכיים- ה150 שח. את הצילומים לא ניתן להעביר למרפאה אחרת כך שלא יכלתי להוציא למכרז את הטיפול שעלותו למעלה מ700 ש"ח. אני לא אגיע כבר להקצאת שורשים בחניכיים העליונות.